Muş'ta Son 33 Yılın En Kaliteli Şekeri Üretildi

Muş Şeker Fabrikası Müdürü Nizamettin Güler, başarılı ve verimli bir kampanya dönemi geçirdiklerini belirterek, son 33 yılın en iyi sonuçlarını yakaladıklarını söyledi.

Muş'ta Son 33 Yılın En Kaliteli Şekeri Üretildi
2015 yılı kampanya dönemi ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Muş Şeker Fabrikası Müdürü Nizamettin Güler, en az yakıt sarfiyatı ile en kaliteli şekeri üretmeyi başardıklarını söyledi.

Türkiye genelindeki fabrikalar arasında şeker kalitesi sıralamasında ikinci, üretim kapasitesi sırlamasında da dördüncü olduklarını ifade eden Güler, günlük 3 bin 800 ton normal kapasitesi olan fabrikada 4 bin 164 ton kapasite ile çalışılarak başarılı bir kampanya dönemi geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kampanya döneminin 57 gün sürdüğünü kaydeden Güler, "3 bin 747 çiftçimizin 3 il, 5 ilçe ve 67 köyde toplam 67 bin dekar alanda yaptığı pancar ekiminden 257 bin ton pancar elde edilerek, fabrikamız tarafından alındı. Fabrikamızda işlenen 228 bin ton pancardan 30 bin 875 kilo kristal beyaz şeker, 9 bin 260 ton melas ve 66 bin 375 ton yaş küspe elde edilmiştir" dedi.

Muş Şeker Fabrikası’nın Muş’un ekonomisi bakımından çok önemli olduğunu kaydeden Güler, "Tek çabamız ve hedefimiz fabrikamızın çok kar eden başarılı ve verimli bir fabrika olmasıdır. Bu yıl ki kampanya döneminde çok iyi rakamlara ulaştık. Bundan ötürü çok mutluyuz. Ama bunun yeterli olduğuna inanmıyoruz. Bu şehri seven ve kalkınmasını isteyen herkesin fabrikanın daha iyi yerlere gelmesi için elbirliği ile destek olmalıyız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA