Kocaeli'de 'Zeka Oyunları' Atölye Çalışması

KOCAELİ - Kocaeli Bilim Merkezi'nde okul öncesi çocuklar için "Zeka Oyunları" atölye çalışması yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli Bilim Merkezinin çocukların zeka potansiyellerinin farkına varılması, geliştirilmesi, pratik düşünmeleri için farklı yaş gruplarına yönelik atölye çalışmaları sürdürdüğü belirtildi.

"Zeka Oyunları" atölye çalışmasının 18 Aralık Cuma günü yapılacağı aktarılan açıklamada, "10 kişilik gruplar halinde iki seviyede yapılacak. Seviyeleri geçebilen çocuklar diğer seviyedeki oyunları seçerek her aşamada farklı oyunlarla karşılaşacak. Bir saat süren oyunlar ayda bir düzenli olarak değişecek ve çocuklar kendi seviyelerine uygun olanı seçebilecek. Diğer çocuklarla yeni başlayanlar arasında rekabet duygusu olacağı için motivasyon yüksek olacak" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Kocaeli Bilim Merkezi tarafından düzenlenen atölye çalışmasına katılmak için "0262 325 75 59" numaralı telefondan randevu alınması gerektiği bildirilerek şunlar kaydedildi:

"Zeka Oyunları atölyesinde amaç, günümüz sorunlarından biri olan dikkat bozuklukları, odaklanamama ve sanal dünya bağımlılığından çocukları uzaklaştırarak zekalarını ortaya çıkarma becerisi sağlamak. Çocuklar uzay yolu oyunuyla problem çözme ve dikkat yeteneği, mantık taşları oyunuyla akıl yürütme ve stratejik düşünme yeteneği, zooma oyunu ile akıl yürütebilme yeteneği kazanıyor. Akıl oyunları çocuklara kendilerini keşfetme imkanı da sunuyor."

Kaynak: AA