Başbakan Davutoğlu Bulgaristan ziyareti öncesi konuştu

Başbakan Davutoğlu Bulgaristan ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, terörle mücadelede Suudi Arabistan'dan gelen teklife olumlu yanıt verdiklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu Bulgaristan ziyareti öncesi konuştu
İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Bulgaristan bizim için önemli dost bir ülke. Türkiye ile Bulgaristan arasında birçok ortak konu söz konusu. İlişkilerimizin değişik alanlara sirayeti konusunda yapılacak toplantılarımızın altyapılarını da bu ziuarette gerçekleştirmiş olacağız. Bugün ele alacağımız konular arasında sınır güvenliği ve yasadışı göçler konusunda hangi adımları atacağımız olacak. Balkanlardaki gelişmeleri ve kalıcı istikrarın sağlanmasının yolları üzerine görüş alışverişinde bulunacağız. Türkiye'deki yoğun gündem dolayısı ile akşam ülkemize döneceğiz.

Başbakan Davutoğlu Bulgaristan ziyareti öncesi konuştu

IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Sayın Biden'la dünkü görüşmemizde Irak konusunu ele aldık. Irak'ın toprak bütünlüğünün en büyük savunucularındanız. Başika'daki askeri birliklerimiz Irak'ın bütünlüğüne bir tehdit olmadığı gibi terörle mücadele adına atılmış bir adımdır. Dikkat edilirse biz Irak'la ilişkilerimizin iyi yönde ilerlemesi için hem söylemlerimize hem de uygulamalarımıza dikkat ediyoruz.

Türkiye teröre karşı verdiği mücadelede kararlı bir şekilde devam edecek. Keşke birgün Bağdat yönetimi Musul'da tam olarak hakimiyetini kurar buradaki terör unsurlarını temizler ve ülkemizden de asker takviye durumunda kalmayız.

Sınır güvenliği, yasa dışı göç bağlamında birlikte hangi adımları atabileceğimizi görüşeceğiz. Balkanlar'daki gelişmeleri, kalıcı istikrarın sağlanması, diğer bölgelerde sözkonusu olan etnik çatışmaların Balkanlar'da yaşanmaması için görüşmeler yapmış olacağız. Bulgaristan'la Türkiye arasında bir dostluk köprüsü olan soydaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla bir akşam yemeğinde buluşacağım. Akşam geç saatlerde Türkiye'ye döneceğim.

Başbakan Davutoğlu Bulgaristan ziyareti öncesi konuştu

IRAK'IN BÜTÜNLÜĞÜNÜ TEHDİT ETMİYORUZ

Başika'daki askeri varlığımız Irak'ın toprak bütünlüğünü tehdit etmiyor. Bunu sayın Ibadi'ye yazdığım mektupta kendisine anlattım. Maalesef hala bu konuda şüphe izhar edenler, üçüncü aktörler Türkiye-Irak ilişkilerini bozma yönünde devreye girmiştir. Biz Türkiye olarak ilişkilerimizin bozulmaması için hem söyleme hem de uygulamalarımıza dikkat ediyoruz. Son derece saygılı bir söylem kullanıyoruz. Sayın Ibadi'yle ilk fırsatta görüşmeyi umuyorum.

Başbakan Davutoğlu Bulgaristan ziyareti öncesi konuştu

BİR GÜÇ KAYDIRMASI GERÇEKLEŞTİRDİK


Askerlerimizin yeniden tanzimi eğer alanda dinamik bir durum varsa ve her an alandaki tablo değişiyorsa orada dinamik olmamız lazım. Orada Peşmerge ve Türkmenler'i eğitimlerden gelen istihbari bilgi çerçevesinde bir güç kaydırması gerçekleştirdik. Dün askeri gereklilik içerisinde Türkiye terörle karşı mücadelesine kararlı şekilde mücadele edecek. Askeri gereklilik sözkonusu olunca düzenlemeler yapılacaktır. Keşke bir gün Bağdat yönetimi Musul'da hatta Türkiye-Irak sınırına tam olarak hakimiyetini kurar ve buradaki PKK ve DAEŞ unsurlarını temizler. O zaman Türk askerini risk alarak herhangi bir bölgeye gönderme ihtiyacı kalmaz.

Başbakan Davutoğlu Bulgaristan ziyareti öncesi konuştu

TERÖRLE MÜCADELEDE HERKESLE ÇALIŞIRIZ

Türkiye tedbirleri almak zorunda kalırsa kalır, bundan da kimsenin gocunmaması, herhangi bir anlam çıkarmaması lazım. Bu konuda ABD, Irak ve Irak Kürt yönetimiyle koordinasyonumuz var. Suudi Arabistan'la ikili ilişkilerimiz her zaman gayet iyi ve yakın seyir içindedir. Suudi Arabistan'da terörle mücadelede ortak bir davet gelmiştir. Bu bağlamda nerede kimler tarafından olursa olsun terörle mücadele bağlamında bir toplantı tertip edilse Türkiye katkı vermeye hazırdır. İslam ülkelerinin de bu konuda doğru bir adım atılmış olarak değerlendirebiliriz.

Başbakan Davutoğlu Bulgaristan ziyareti öncesi konuştuSuudi Arabistan'da Teröre Karşı Koalisyon