Şırnak'ta İki Askerin Kaçırıldığı İddiası

Görev yaptıkları karakoldan açıköğretim sınavına gitmek için ayrıldıktan sonra haber alınamayan askerlerden Serdar Vardar'ın Aydın'daki baba ocağında endişeli bekleyiş sürüyor

AYDIN - Şırnak'ta görev yaptıkları Yeniaslanbaşar köyü karakolundan açıköğretim sınavına gitmek için ayrıldıktan sonra haber alınamayan askerlerden Serdar Vardar'ın Aydın'daki baba ocağında endişeli bekleyiş devam ediyor.

Kuyucak ilçesi Pamukören Mahallesinde yaşayan Uzman Çavuş Serdar Vardar'ın ağabeyi Suat Vardar, gazetecilere yaptığı açıklamada, cumartesi günü kaybolduğunu öğrendikleri kardeşinden halen haber alamadıklarını söyledi.

Anne Elif Vardar ise endişe içinde haber bekledikleri oğluna seslenerek, "Oğlum neredeysen bizleri ara. Ben seni bekliyorum. Sesini duymak istiyorum. Tüm akrabaların seni merak ediyorlar. Onları telefon ile de olsa arayıp ben buradayım de" ifadelerini kullandı.

Amca Ali Vardar ise iki gündür müjdeli haber beklediklerini belirterek, "Biz Allah'a inanıyoruz ve güveniyoruz. Güvenlik güçlerimize olan güvenimizi koruyoruz. Ortadan kaybolan Sedat Vardar'ın bulunacağı inancımızı koruyoruz. En kısa süre içerisinde bizi telefonla arayarak 'ben buradayım' demesini bekliyor ve sesini duymak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Teyze Ümran Ünsal da umutlarını hiç yitirmediklerine dikkati çekerek, "Devletimizin oğlumuzu bulacağına olan inancımızı hala koruyoruz. Çünkü biz devletimize güveniyoruz" dedi.

Aileyi ziyaret eden Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk de üzücü haberi alınca aileye destek olmak istediklerini ifade ederek, müjdeli haber beklediklerini söyledi.

Eşi ile Ayvalık'ta yaşayan Sedat Vardar'ın, evli ve bir kız çocuğu babası olduğu öğrenildi.

Şırnak merkeze bağlı Yeni Aslan Başar Köyü Jandarma Karakolu'nda görev yapan 2 uzman çavuş, cumartesi günü açıköğretim sınavı için Şırnak merkezine gitmiş, askerlerden bir daha haber alınamamıştı.
Kaynak: AA