Arguvan'da Üniversite Öğrencileri Liselilerle Tecrübelerini Paylaştı

Arguvan Çok Programlı Lisesindeki etkinlikte çeşitli lisans ve önlisans bölümleri tanıtıldı, kitap okundu, söyleşi yapıldı

Malatya'nın Arguvan ilçesine giden İnönü Üniversitesinin çeşitli fakülte ve yüksekokullarında öğrenim gören öğrenciler, liselilerle tecrübelerini paylaştı.

İnönü Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü üyesi öğrencilerArguvan Çok Programlı Anadolu Lisesinde düzenlenen Meslek Tanıtım Günleri adlı etkinliğe katıldı.

Etkinlik öncesinde ilçede türkülerle karşılanan öğrenciler, okulun konferans salonunda, lise öğrencilerine Arkeoloji, İktisat, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Bilgi ve Belge Yönetimi, Sosyoloji, Halkla İlişkiler, Sosyal Hizmet, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Felsefe ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümleri hakkında bilgi verdi.

Bölümlerin tanıtımının ardından Arguvan Çok Programlı Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri, "YGS halayı" çekti.

Daha sonra Arguvan Çok Programlı Anadolu Lisesi Kütüphane Kulübü üyeleri ve üniversite öğrencileri, okul kantinin önündeki alanda kitap okuma etkinliği tertipledi.

Üniversiteliler, ardından okul kütüphanesinde "Üniversiteli Olmak ve Sınav Motivasyonu" konulu söyleşi yaptılar.

Lise son sınıf öğrencileri için hazırlanan pasta kesildi, hatıra fotoğrafı çektirildi.

Toplum Gönüllüleri Kulübü Proje Koordinatörü Orhan Aslan, Arguvan Çok Programlı Lisesinde iki yıldır Mesleki Kütüphane Projesi'ni yürüttüklerini belirterek, geçen hafta lise öğrencilerine İnönü Üniversitesini gezdirdiklerini söyledi. Aslan, liselilerin yerleşkeyi ve üniversite ortamını gördüklerini belirtti.

Bu hafta da Arguvan'a gelerek lise öğrencilerine bölümleri tanıttıklarını kaydeden Aslan, "Lise öğrencilerinin ileride meslek seçimi yaparken kendilerini ve bölümlerini doğru tanıyarak daha bilinçli meslek seçimi yapmalarını amaçladık. Ayrıca sınav motivasyonu için üniversite sınavını kazanırken yaşadıklarını, duygu ve düşüncelerini paylaşarak öğrencilerin sınav kaygılarını azaltmayı amaçladık" dedi.
Kaynak: AA