Myp Lideri Yılmaz Açıklaması 'Bahçeli, Gideceğini Hissetti'

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirerek, "Bahçeli gideceğini hissettiği için son bir koz muhalefete gelin birlikte yönetelim çağrısı yapmayı planlıyor. Bu onun son kozu olacak” dedi.

Myp Lideri Yılmaz Açıklaması 'Bahçeli, Gideceğini Hissetti'
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı bir açıklama yaptı. Yılmaz, yaptığı açıklamada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirerek, “Bahçeli’yi çok uyarmıştım. Bu kaçınılmaz bir son diye. Ama her zaman dinlemek yerine ihraç etmeyi seçti. Şimdi ise ülkücü irade onu ihraç ediyor. Bahçeli ile 2004-2009 yılları arasında MHP Genel Merkez çatısı altında bire bir yakın bir çalışma dönemi yaşadık. Her seferinde kendisini defalarca uyardım. Hedefi iktidar değil ülkücüleri etkisiz hale getirmek oldu” dedi.

“MUHALİF ADAYLAR 700 ÜZERİNDE  BİR İMZAYA SAHİP”

Yılmaz, yaptığı açıklamada, MHP’deki muhaliflerin bir seferde bu işi bitirmek istediğini belirterek şöyle konuştu: "Bugün fırsat en ideal ortamı hazırlamıştır. Hedefin 900 üzerinde bir imza ile tek seferde hem tüzük hem genel başkanlık seçimi olduğu bir süreç var. Delege ve taban bu değişime fazlasıyla hazır. Bahçeli, en fazla 150 civarında bir delegeye hakim olabilir. Bunun haricinde bir destek bulamaz. Bu sayı kendisini isteyenler değil korkudan bir şey yapmak istemeyenlerden gelecek. Bahçeli muhalefeti susturmak için çağrıda bulunacak. Bahçeli gideceğini hissettiği için son bir koz muhalefete gelin birlikte yönetelim çağrısı yapmayı planlıyor. Bu onun son kozu olacak.”

“BAHÇELİ’Yİ ELEŞTİRMEK MHP’Yİ ELEŞTİRMEK DEĞİLDİR”

Bahçeli’yi eleştirmenin MHP’yi eleştirmek olmadığını anlatan Ahmet Reyiz Yılmaz, şunları söyledi: “Bahçeli ve yanındakiler bir algı kuruyor. Eleştiri mekanizmasını susturmak için sanki Bahçeli ve onları eleştirmek partiyi eleştirmek ve yıpratmak gibi bir algıyı tabanda yerleştirmek istiyorlar. Halbuki partiyi en fazla yıpratan muhalefet yapıp eleştirenler değil bu yalanın arkasına sığınan MHP adını kendilerine kalkan yapmaya çalışan Bahçeli ve yanındakilerdir. Fakat bu baskı ile bu işgal artık taban ve delege dahil herkes tarafından kesin olarak tescillenerek görülmüştür. Bundan sonra Bahçeli’nin göreceği tek şey kendisinden sonra gelecek irade ile ülkücü hareket iktidarının önlenemeyeceği.”
Kaynak: İHA