Memur-Sen'in 'Öncü Kadınlar Buluşuyor' Toplantısı

ELAZIĞ - Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, "Ülkemizin geleceği ve istikrarı için teröre ve PKK'ya karşıyız ama asla ve asla Kürt kardeşlerimize karşı koyuşumuz yoktur" dedi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Elazığ Kadın Kolları tarafından Kültür Park Konferans Salonunda düzenlenen "Öncü Kadınlar Buluşuyor" istişare toplantısında konuşan Öçal, konfederasyonun 850 bin üyesinden 350 bininin kadın olduğunu söyledi.

Türkiye'de geçmişte demokrasinin zaman zaman kesintiye uğratıldığını, bunun en çok kadınlar üzerinden yürütüldüğünü savunan Öçal, şöyle konuştu:

"En son yaşadığımız 28 Şubat darbesi, kadınlar üzerinden yürütüldü. Özellikle baş örtülü kadınlar üzerinden yürütülen bir operasyon gibi algılansa da aslında 28 Şubat başı örtülü veya başı açık bütün kadınlar üzerinden yürütülen bir operasyondu. Şöyle ki toplumsal kutuplaşmanın tarafı konumuna itildi kadınlarımız. Sevinerek söyleyebiliyoruz ki o dönemde 'bin yıl sürecek' denilen ve bu süreci toplumun üzerinde dayatmaya çalışan zihniyet, bugün iflas etti ve ülkemiz demokratikleşme sürecine hızlı bir şekilde geçti."

-"Teröre ve PKK'ya karşıyız"

Öçal, ülkenin 7 Haziran seçimi sonrası da ağır bir sürece girdiğini ancak halkın feraseti ve iradesini ortaya koyduğu 1 Kasım seçimi ile bu sürecin sancısız atlatıldığını ifade ederek "Ülkemizin geleceği ve istikrarı için teröre ve PKK'ya karşıyız ama asla ve asla Kürt kardeşlerimize karşı koyuşumuz yoktur. Bizler Kürt kardeşlerimizin canından, malından, namusundan ve haysiyetinden de Müslüman sorumluluğu ile sorumluyuz. Birlik ve beraberliğimizi korumada kimsenin oyununa gelmeme gibi bir zaruretimiz var" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA