'Sulu Tarıma Geçiş Projesi'

Kocasinan Kaymakamlığı, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) iş birliğiyle yürütülen "Sulu Tarıma Geçiş Projesi" kapsamında düzenlenen eğitime katılanlara sertifika verildi.

ORAN'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mahzemin, Ebiç ve Dadağı mahallelerindeki çiftçilere yönelik düzenlenen eğitimde, Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Gerçek tarafından toplamda 40 saat sulu tarıma geçiş eğitimi verildi.

Eğitimi başarıyla tamamlayan 60 çiftçi, Mahzemin Mahallesi'nde düzenlenen törende sertifika aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Dadağı Tüneli'nin açılmasıyla birlikte yapımı gerçekleştirilen "Yamula Barajı Mansap Cazibe ve Pompaj Sulama Projesi" ile toplam 77 bin dekar alanın sulu tarım altyapısına kavuştuğunu belirtti.

Mahzemin, Dadağı, Ebiç, Molu, Oymaağaç ve Yemliha mahallesindeki üreticilerin daha geniş bir alanda sulu tarım yapma şanslarının olacağını ifade eden Candan, "Başta bölgede yetiştirilen yem bitkileri, ayçiçeği, şeker pancarı, sebze ve meyve ürünlerinden elde edilecek üretim ve gelir artışı bölge üreticilerinin refah seviyesini yükseltecek, planlanan tesis ve yatırımlara katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen bu projenin sonunda, ürün çeşidinin, kalitesinin ve veriminin artacağını, aynı zamanda, bunlara bağlı olarak üretici gelirinin artacağını da kaydeden Candan, şunları kaydetti:

"Yağmurlama sulamada yüzde 40, damlama sulamada yaklaşık yüzde 80 su tasarrufu sağlanacak. Sonuçta sulanabilecek alan miktarında da artış olacaktır. Sulu tarımla ihtiyaç duyulacak iş gücü miktarında artış olacak, bu da bölgedeki istihdamı doğrudan artıracaktır."

Kaynak: AA