Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü'nden Değerlendirme Toplantısı

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği 2015 yılı değerlendirme toplantısına katıldı.

Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü'nden Değerlendirme Toplantısı
İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve ilçe milli eğitim müdürlerinin de yer aldığı toplantıda konuşan Vali İbrahim Taşyapan, başarının özellikle sporda daha çok ölçülebilen bir kavram olduğunu söyledi.

Antrenörlerin hem yerelde, hem Türkiye genelinde, hem de uluslararası alanda yarıştığını kaydeden Vali Taşyapan, “Yarıştığınız alanlar itibariyle başarı olmazsa olmazdır. Bu nedenle hedefi başarı olan bu tür toplantıları kayda değer buluyorum. Eksikliklerin görülmesi ve giderilmesine yönelik çalışmalar adına da çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Spor yetenek ve eğitim işidir. Bu nedenle antrenörler burada önem kazanır. Hedefe kilitlenen bir antrenör, sporcular üzerinde artı değer oluşturur” dedi.

Sporcuların hem bedenen hem ahlaken sağlam olmaları konusunda antrenörlere büyük görev düştüğünü vurgulayan Vali Taşyapan, “Sporun bütün insanlığa faydalı olması bir tarafa, uluslararası müsabakalarda yarışacak elit sporcuların yetiştirilmesine katkıda bulunmamız gerekir. Ülkelerin, illerin reklamını en iyi yapan dallardan biri spordur. Sporcuların çocukluktan seçilip yetiştirilmesi, sonra da belirli bir programla yetiştirilip başarı elde edecek hale getirilmeleri hepimizin hedefi olmalıdır” diye konuştu.

Vali İbrahim Taşyapan, ödül töreni öncesinde il genelinden katılımla gerçekleşen öğle yemeğinde antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri, spor dallarının il temsilcilerinden oluşan grupla bir araya geldi.

Öte yandan antrenörlere olimpiyatlara gidecek sporcuların hazırlanmasındaki katkılarından dolayı, beden eğitimi öğretmenlerine ise görev yaptıkları okullar ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasındaki koordinasyonu sağlayarak başarılı sporcuların yetişmesine yönelik katkılarından dolayı ödül verildi.

Kaynak: İHA