Forum Mersin AVM Bisiklet Park Alanlarını Kullanıma Açtı

Forum İçel Alış Veriş Merkezi, çevre ve sağlık dostu bisiklet kullanıcılarını düşünerek yapılan 100’e yakın bisikletlinin kullanabileceği bisiklet park alanını törenle kullanıma açtı.

Forum Mersin AVM Bisiklet Park Alanlarını Kullanıma Açtı
Bisikletli Gezginler Derneği’nin desteğiyle yapılan törenle 100’e yakın bisikletlinin kullanabileceği bisiklet park alanını kullanıma açıldı. Açılışa katılan İçel Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı ve Bisiklet Federasyonu İçel Temsilcisi Ahmet Salih Özenir, Forum İçel’in projenin hayata geçmesiyle bisikletlilerin fiziki koşullarının iyileşmesine katkı sağladığını belirterek, "Türkiye’de bugüne kadar hiçbir AVM’de bu kapasitede bir park yeri düzenlenmedi. Bu anlamda bizim içinde önemli ve örnek teşkil ediyor. Forum İçel AVM yönetimine bisikletli yaşama katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Düzce Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Temsilcisi Anıl Bayır da gençlerin tek ulaşım aracının bisiklet olduğuna değinerek, projenin güvenlik açısından çok faydalı olduğunu kaydetti.

Bisikletli Gezgin Yavuz Bocak ise park alanı yapılmadan önce bisikletlerini güvenle bırakabilecekleri alan olmadığına dikkat çekerek, “Biz kendimizi bisikletçi olarak görüyoruz. Her şeyimiz bisiklet. Bir yere gideceğimiz zaman 2 kişi gitmek durumunda kalıyoruz. Bir kişi işini hallederken diğeri bisikletin başında duruyor. Bu sorunumuza çözüm olan Forum İçel’e teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Artan nüfusa paralel olarak araç sayısının da arttığına dikkat çeken Forum İçel Pazarlama Müdürü Laden Aşçıoğlu, “Kentlerdeki trafik yoğunluğunu ve çevre kirliliğini azaltmak amacıyla yerel idarelerce de bisiklet kullanımı teşvik edilmektedir. Ekonomik ve pratik bir kullanımı olan bisiklet sayısı arttıkça da park yeri problemi oluyor. Bizde değerli misafirlerimize daha iyi hizmet verebilmek için bisiklet park alanlarımızın sayısını arttırmaya çalıştık. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA