Yavuz Açıklaması 'İmam Hatip Liselerinin Fiziki Şartlarını Daha Da İyileştireceğiz'

Muş Valisi Seddar Yavuz, İlci İnşaat Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Yavuz Açıklaması 'İmam Hatip Liselerinin Fiziki Şartlarını Daha Da İyileştireceğiz'
Vali Yardımcısı Zeliha Uyan ve İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ile birlikte imam hatipli kız öğrencileri ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, bazı tavsiyelerde bulundu. Ülkeyi yeni baştan yüceltecek, İslam dünyasına ve ümmetine sahip çıkacak olanın yeni nesiller olacağını belirten Yavuz, “Sevgili gençler; sizi, ülkeyi yeni baştan yüceltecek, İslam dünyasına ve ümmetine sahip çıkacak ve İslam dünyasında akan kan ve göz yaşına ‘dur’ diyebilecek nesiller olarak görüyoruz. Asıl olan hepimizin yüce dinimize, ülkemize hizmet etmek ve onun hizmetinde olmak gibi bir temennimiz ve gayretimizin olmasıdır. Zaman zaman milletimizin kutlu yürüyüşünü engellemeye çalışan iç ve dış mihrakların saldırısına uğradığımız oldu. Çok şükür bunlar uzun sürmedi" dedi.

Türkiye’de imam hatip liselerini yeni baştan ihya etmek ve şuurlu bir gençlik yetiştirmek üzere yola çıktıklarını anlatan Yavuz, şunları söyledi: "Şu an Türkiye’de bir milyonun üzerinde imam hatip öğrencisi var. İmam hatipli olmak; önder olmak, lider olmak, örnek olmaktır. Dolayısıyla omuzlarınızda büyük bir yükün olduğunu asla unutmayın. Sizin yaşınızda başka gençler hata ve yanlış yaptığında çok büyütülmez iken, sizlerdeki en ufak hata, yanlışlar büyütülebilir. Bu aslında size atfedilen değerin bir ölçüsüdür.”

Öğrencilere kendilerini iyi yetiştirmeleri için tavsiyelerde bulunan Vali Yavuz, “Değerli kardeşlerim kendinizi iyi yetiştirin, okuyun. Kişiler asla sizin referanslarınız olmasın. Müslümanın referansı Allah’tır, Hz. Peygamberdir, kişiler değildir. Elbette büyük âlimlerden feyiz alırız, onların tefsirlerini okuruz, görüşlerini okuruz. Ama asla ve asla referanslar kişiye bağlı olamaz. Referansın temeli ayrımcılıktır” ifadelerini kullandı.

“Akılsız Müslüman olmaz. Önce akıllı olacaksınız, aklı kullanacaksınız” diyen Vali Yavuz, imam hatiplilerin hep iyi yerlerde olduklarını söyledi.



Lise mezunu olmanın yeterli olmadığını anlatan Yavuz, "Öğrencilerimiz, çok iyi fakülteleri bitirmeyi hedeflemeli, hatta fakülte bitirmeyi değil kendisini gerçekten çok iyi yetiştirmiş olmayı hedeflemelidir. O zaman istediklerinizi gerçekleştirebilirsiniz” dedi.

Türkiye’de artık kimsenin kılık ve kıyafeti nedeni ile engellenmediğini hatırlatan Vali Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı: “Baş örtülü kızlarımız kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabiliyor ve okul okuyabiliyor. Türkiye artık bu sorunları aştı. Siz yeter ki okuyun, iyi insan olun. Biz, ilimizde diğer okullarımızda olduğu gibi imam hatip liselerimizin de hem fiziki şartlarını daha iyi hale getireceğiz hem de eğitim kalitesini daha yükseğe çıkaracağız. Hepinize hayatlarınızda başarılar diliyorum.”
Kaynak: İHA