Çeşme Açıklarında 131 Sığınmacı Kurtarıldı

ANKARA - Gümrük Muhafaza ve Sahil Güvenlik Komutanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen operasyonlarda, Çeşme açıklarında mahsur kalan 131 sığınmacı kurtarıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığından Çeşme açıklarında düzensiz göçmen grupları olduğu yönünde alınan bilgi çerçevesinde, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Bölge Amirliği ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından süratle arama kurtarma operasyonu başlatıldı.

Yapılan çalışmalarda sığınmacı hareketlerinin birden fazla ve birbirinden uzak noktalarda olduğunun anlaşılması üzerine gümrük muhafaza personelinin hizmetinde yer alan bot ile sahil güvenlik ekiplerinin botu bölgeye intikal etti.

Çeşme Boğaz Adası açıklarında bulunan ve batmak üzere olan lastik botta bulunan 6 kişi, sahil güvenlik botu tarafından kurtarılarak karaya çıkarıldı.

Çeşme'nin güneyinde tespit edilen yere intikal eden gümrük muhafazaya ait bot ise motoru bozularak mahsur kalan ve su almaya başlayan lastik bottaki aralarında çocukların da bulunduğu 32 kişilik grubu son anda boğulmaktan kurtardı. Kurtarılan sığınmacılar, eş zamanlı olarak Çeşme Dalyan Sahil Güvenlik iskelesine ulaştırıldı.

Boğaz Adası'ndaki bir başka operasyonda ise gümrük muhafaza ile sahil güvenlik botları tarafından denizden kurtarılan 93 kişilik sığınmacı grubu Alaçatı Marina'ya taşındı.

Kurumlar arası işbirliği içinde kurtarılan sığınmacılar, savcılık talimatı kapsamında gerekli işlemler yapılmak üzere Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.

Kaynak: AA