Aliağa'da KOBİ'lere KOSGEB Desteği

KOSGEB Uzmanı Aziz Acar, “İşletmelerin hazırlayacakları projelere 55 milyon lira destek sağlanacak”

Aliağa'daki "KOBİ Proje Destek Programı" çerçevesinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 55 milyon liralık destek sağlanacağı bildirildi.

ALTO ile KOSGEB işbirliğiyle ticaret odasının seminer salonunda düzenlenen "KOBİ Proje Destek Programı" bilgilendirme toplantısında konuşan ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, ilçedeki işletmelerin kurumsallaşma ve markalaşma yönündeki projelerinin KOSGEB tarafından destekleneceğini belirtti.

İlçe ekonomisinin güçlenmesi için girişimci sayısının artmasının önemine değinen Saka, "Desteklerle ilgili detaylı bilgi için Odamız ve KOSGEB yetkilileri her zaman bilgi vermeye hazır. Üyelerimizin, kendilerine sunulan bu tür desteklerin, eğitim ve toplantılarına daha fazla katılım göstermelerini istiyoruz” dedi.

KOSGEB Uzmanı Aziz Acar ise katılımcılara “KOBİ Proje Destek” programı kapsamında “KOBİ’lerde kurumsallaşmanın geliştirilmesi ve markalaşma” desteği hakkında bilgi verdi.

Acar, işletmelerin destek programı kapsamında "Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi" ve "Markalaşmaya Geçiş" konu başlıklarında hazırlayacakları projelere 55 milyon lira katkı sağlanmasının öngörüldüğünü, proje başvurularının 30 Kasım tarihinde sona ereceğini belirterek, "Projelere KOSGEB veri tabanına kayıtlı bütün işletmeler katılabilecektir. Proje 6-24 ay süre aralığında ve destek üst sınırı 150 bin lira olacak” açıklamasında bulundu.

Toplantıya, ALTO üyeleri ve girişimciler katılım gösterdi.
Kaynak: AA