Aydın'da Doğalgaz Hizmeti Bu Yıl Da Soba Satışlarını Etkilemedi

Aydın’da doğalgaz hizmeti birçok mahalleye ulaşmasına rağmen, soğuk havaların etkisine girilen bu dönemlerde soba satışları normal seyrinde devam ediyor.

Aydın'da Doğalgaz Hizmeti Bu Yıl Da Soba Satışlarını Etkilemedi
Sonbaharın her geçen gün kendisini iyice hissettirmesiyle soba satışlarında artış yaşanıyor. Aydın’da birçok mahallede doğalgaz altyapısı oluşturulmasına rağmen, bazı vatandaşlar sobadan vazgeçemiyor. Eşinin yapmaktan vazgeçtiği soba ticaretini 15 yıldır aktif olarak yapan Sobacılar Çarşısı esnaflarından Mesrure Börekçi, "Satışlarımız şu an gayet güzel gidiyor, iki haftadır günde ortalama 8-10 soba satışı yapıyoruz. Bizim her sene Kasım ayı başında satışlarımız artış gösterirdi ancak Aydın’a doğalgaz altyapısı oluşturulmuş olmasına rağmen bu yıl Ekim ayının son haftasında müşteri yoğunluğu yaşadık. Doğalgaz artışları soba satışlarını olumsuz etkilemediği hep merak konusu olan bir durum ancak doğalgaz Aydın’a gelmesine rağmen her vatandaşın evinde tesisatı yok. Bunun dışında klimalarda ısıtmada yetersiz kalabiliyor veya sağlık açısından soba avantajlı görülüyor. Klima kullananlar müşterileri ağrılardan rahatsız olduklarını söylüyorlar. Soba fiyatları genelde 100 TL ve 400 TL arası değişkenlik gösteriyor" dedi.

İZOLASYON YAPILMAYAN EVLERDE SOBA TERCİH EDİLİYOR

Havaların iyice soğumasıyla sobacılara akın eden vatandaşlar, soba çeşitlerine bakarak kendilerine en uygun ve az yakıt tüketen sobalardan almaya çalışıyor. Her sene Ekim ayında soba satışlarının başladığını ifade eden Sobacılar Çarşısı esnaflarından Mesrure Börekçi, "Aydın’daki evlerde izolasyon olmadığı için vatandaşlar doğalgazla ısınamıyor. Bu sebeple sobayı tercih ediyorlar. Soba almaya gelen vatandaşlar, şehir merkezinde doğalgazın olduğunu, fakat köylerine doğalgaz gelmediği için sobayı tercih ettiklerini söylüyor. Köylüler, yemeklerini pişirmek için kuzine tipi sobaları tercih ediyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA