400 Öğrenci Arasında Doktor, Vali Ve Kaymakam Olmak İsteyen Çıkmadı

Düzce Valisi Ali Fidan 400 öğrencinin katıldığı etkinlikte tecrübelerini paylaştı. Vali Fidan’ın öğrencilere, "Hangi mesleği yapmak istiyorsunuz?" sorusuna doktor, vali ve kaymakama hiç bir öğrenci parmak kaldırmadı. Öğrencilerin çoğu öğretmen ve mühendis olmak istiyor.

400 Öğrenci Arasında Doktor, Vali Ve Kaymakam Olmak İsteyen Çıkmadı
Düzce’nin Akçakoca ilçesinde kaymakamlık tarafından ’Eğitim Niteliğini Geliştirme Tecrübe Paylaşımı’ programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Düzce Valisi Ali Fidan konuşmacı olarak katıldı.

Vali Fidan, orta öğretim okulları son sınıf öğrencilerine tecrübelerini aktardı. Vali Ali Fidan’ın öğrencilerin hangi meslek dalını seçebilecekleri sorusunda, "Doktor olmak isteyenler parmak kaldırsın" sorusu üzerine hiçbir öğrenci elini kaldırmazken, "Vali ve kaymakam olmak isteyen var mı?" sorusuna da öğrenciler ellerini kaldırmadılar. Vali Fidan’ın, "Hukukçu olmak isteyen var mı?" sorusu üzerine sadece bir öğrenci elini kaldırırken, "Mühendis ve öğretmen olmak isteyen var mı?" sorusuna ise öğrencilerin birçoğu elini kaldırdı.

"SEVDİĞİNİZ MESLEĞİ YAPIN"

Vali Fidan öğrencilere, "Tercihlerinize dikkat edin. Bu sene yapacağınız tercih hayatınızdaki en önemli tercih olacak. Neyi seviyorsanız, hangi iş, hangi meslek size uygunsa onu tercih edin. Sevmediğiniz meslekte olmayın. Zeki olmaktan ziyade aslında hırsı olan, gayretli olan, disiplinli olanlar, azimli ve gayretli olanlar, belli amaçları olanlar kazanıyor. Üniversite hayatına başladığınızda da kötü alışkanlıklardan uzak durun. Her tür terör ve şiddete bulaşmayın, kötü alışkanlıklara yönelmeyin. Hata yapıldığında bunun telafisi çok zor oluyor" diye konuştu.

VALİ FİDAN ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

Soru cevap kısmında bir öğrencinin üniversitelere gezi düzenlenmesi talebine karşılık Vali Fidan, "Çok doğru bir fikir. Düzce Üniversitesi haricinde İstanbul’a gezi planlayabiliriz" dedi.

Bir öğrencini ise, imamhatip lisesi öğrencisi olduğunu söyleyerek, daha fazla deneme sınavı yapılmasını istemesi üzerine Fidan "Mümkün ancak daha fazla sınav da zararlı olabilir" diye konuştu.

Bir başka öğrenci ise eğitim siteminden şikayetçi olduğunu belirterek "Liseye geçtim. 4. yılım tam 3 sefer eğitim sitemim değişti. Avrupa ülkelerine bakıyoruz mesela, İsveç bir eğitim sitemi yapılmış hiç değiştirmeden günümüze kadar gelmiş. Biz de ise her yıl değişiyor bunun nedeni nedir?" diye sordu. Soru salonda büyük alkış alırken Vali Fidan "Evet ülkemizde son dönemde eğitim sisteminde bir takım değişiklikler oldu. Herhalde bu en iyisini bulma arayışı diye yorumluyorum ben" diye konuştu.

Başka bir öğrencinin ise "Sadece ders çalışmakla olmuyor kendinize de zaman ayırın demiştiniz. Biz 10 saat ders görüyoruz, akşam saatlerinde çıkıyoruz ne zaman zaman ayıracağız" demesi üzerine Vali Fidan "Evet güzel, yeni yeni salon kendine geliyor. Gençlere yakışan sorular gelmeye başladı.

Dediğim şu kendinize zaman ayırın, ancak bu yıl sosyal paylaşım sitelerinden ve internetten uzak durun derslere yoğunlaşın diyorum" diye cevap verdi.

400 öğrenci arasından hukukçu olmak isteyen tek öğrenci, "Kendimi ifade etmek ve hukuk bir tercih meselesidir. Ben hukuku seviyorum, bildiğim doğruları savunmayı seviyorum. Bu yüzden hukuku tercih ettim" dedi.

Program sonrası Vali Ali Fidan yaptığı açıklamada, "Üniversite sınavına girecek gençlerle bir arada olduk. Dinamik ve pırıl pırıl bir gençle karşılaştık. Farklı mesleklerle olmak isteyen bir gençlerle karşılaştım. Tercihlerini hukuk ve tıp dışında tercih eden bir gençlikle karşılaştım. Bu gençler bizim geleceğimiz. Ümitliyiz, başarılar diliyorum hepsine’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA