19. Uluslararası Saraybosna Jazz Festivali

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna, 19. Uluslararası Saraybosna Jazz Festivali ile çok sayıda yerli ve yabancı sanatçıya ev sahipliği yapıyor

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna, 19. Uluslararası Saraybosna Jazz Festivali ile çok sayıda yerli ve yabancı sanatçıya ev sahipliği yapıyor.

Başkentteki Bosna Hersek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen festivalde, bölge ülkelerden gelen jazz sanatçıları müzikseverlerle buluşuyor.

Festival kapsamında düzenlenen müzik çalıştaylarına katılan gençler, "Music Meeting" (Müzikle buluşma noktası) alanlarında, yerli ve yabancı jazz sanatçılarıyla tanışma ve bilgi edinme fırsatı buluyor.

Klasik keman eğitimi alan Andreja Nikolic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlenen çalıştayların festivalin en önemli yapısını oluşturduğunu ifade ederek, buraya gelenlerin müzik tecrübelerini birbirine aktardıklarını söyledi.

Festival kapsamında birçok yabancı jazz sanatçısıyla tanışma fırsatı bulduğunu belirten Nikolic,"Böyle mükemmel bir festivalde müzik çevremi genişletme şansı bulduğum için çok mutluyum. Bölgenin her kesiminden gelen müzisyenlerle tanışma fırsatım oldu" dedi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'dan gelen Momcilo Aleksandric de festivale ilk defa katıldığını, jazz müziği yapan sanatçılarla birebir konuşma olanağı bulduğunu ifade ederek, "Her şey son derece ilham verici ve mükemmel" ifadesini kullandı.

Aleksandric, Balkanlar'da jazz müziğinin "dar bir alanda icra edildiğini" anımsatarak, "Belki de en iyisi bu şekilde olmasıdır çünkü sanat herkesin işi değildir" diye konuştu.

Bosna Hersek'e ilk defa geldiğini belirten Slovenyalı Domen Cizej ise "İlk defa geldim ve bizi çok güzel karşıladılar. Burasının başta müziği olmak üzere yemekleri ve insanları çok iyi. Gençlerin tek bir amaç etrafında ki o da müzik, toplanması ve tecrübelerini aktarması harika" şeklinde konuştu.

Saraybosna Jazz Festivali kapsamında dinleyiciler, 8 Kasım akşamına kadar başkent Saraybosna'da girişlerin ücretsiz olduğu jazz müzik konserlerine katılabilecek.
Kaynak: AA