'Hükümetin Kurulması Altın Fiyatlarını Düşürdü'

Kayseri’de kuyumculuk yapan Metin Meyilli, hükümetin kurulması ile beraber altın fiyatlarının düştüğünü söyleyerek, "Altın için yatırım zamanı" dedi.

'Hükümetin Kurulması Altın Fiyatlarını Düşürdü'
Kayseri’de kuyumculuk yapan Metin Meyilli, altın piyasasını değerlendirdi. Meyilli, "Seçimden sonra hükümetin tek başına iktidar olmasıyla beraber altın fiyatlarında düşüş oldu. Biraz daha istikrar olursa altın fiyatları biraz daha düşebilir. Halkımız gelişmelerden sonra biraz daha altına yönelmeye başladı.

Çünkü altın 180 TL’den 163 TL’ye kadar düştü. Durum böyle olunca altın piyasası biraz canlandı. Daha da iyi olacağına inanıyoruz. Daha tam etkisini göstermedi ama zamanla daha iyi olacağını düşünüyoruz. Temennimiz 2016 yılında daha iyi olmasıdır" dedi.

Meyilli, "Eğer bu fiyatlarda kalırsa altın satışlarının daha da artacağını düşünüyoruz. Ne kadar çok satış olursa o da bizim için daha iyi oluyor. Karımız biraz daha artıyor. Altınlarını bozduran çok oldu. Halkımız onların yerine yenilerini alırsa sarrafların işini artıracaktır. Altının bu fiyatlarını yatırım olarak görüyoruz. Altınlarını yüksek fiyatlardan satan vatandaşlarımızın şimdi alıp yerine koymalarını tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA