Çankırı'da 'Kadına Şiddete Hayır' Etkinliği Yapıldı

Çankırı Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından "Kadına Şiddete Hayır" etkinliği gerçekleştirildi.

Bir alışveriş merkezinde yapılan etkinliğe Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Seda Yazıhan, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, 25 Kasım'ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak anıldığını aktardı. Kadına şiddeti kınadıklarını dile getiren Yıldırım, "Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü olarak yaptırımı güçlü olan 6284 Kadına Şiddete Hayır yasası çıkardık. Ama maalesef yine bu tür gündemlerle bir araya gelmek zorunda kalıyoruz. İslam toplumlarından bunun hiçbir şeklinde gündeme gelmemesi gerekir" ifadelerini kullandı.

"Hepimizin eşi, annesi, kız kardeşi var" diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Biz onlara kötülük yapılmasını istemiyorsak, bizim emanetimize aldığımız eşlerimize de asla ve asla bir kötülük düşünmememiz gerekiyor. Onlar bizlere emanettir. Bizler dayakla, şiddetle, hakaretle, kötü sözle erkekliğimizi kanıtlamış olmayız. Bu rezilliktir, çirkin bir davranıştır. Delikanlılığın raconunda da böyle bir durum söz konusu değildir. Her şeyden önce sevgi, merhamet diyoruz. Merhamet etmeyene merhamet edilmez."

Yıldırım'ın konuşmasının ardından katılımcılar ellerindeki siyah balonları havaya bıraktı. Oluşturulan etkinlik duvarına katılımcılar ellerini boyayarak baskı yaptılar.

Kaynak: AA