Bahreyn'de 13 Kişi Vatandaşlıktan Çıkarıldı

"Terör örgütü kurma ve öldürme eylemlerine başvurma" gibi suçlardan yargılanan 13 kişi vatandaşlıktan çıkarıldı

Bahreyn'de "terör örgütü kurma ve öldürme eylemlerine başvurma" gibi suçlardan yargılanan 32 kişiye 10 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezası verildiği, bunlardan 13'ünün vatandaşlıktan da çıkarıldığı bildirildi.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'nın Terör Suçları Başsavcısı Ahmed el-Hammadi'ye dayandırdığı habere göre, "Terör örgütü kurma, terör eylemleri için molotofkokteyli ve bomba eğitimi alma ve öldürme eylemlerine başvurma" gibi çeşitli suçlardan Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 13 kişinin vatandaşlıktan çıkarılmasına karar verildi. Aynı zamanda söz konusu sanıklardan 3'üne 15'er yıl, 10'una da 10'ar yıl hapis cezası verildi.

Aynı davadan 3 kişinin beraatine karar veren mahkeme, "molotofkokteyli bulundurma ve öldürme eylemlerinde bulunma" suçlarından yargılanan 19 kişi hakkında ise 16'sına 15'er yıl, 3'üne 10'ar yıl hapis cezası verdi.

Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararlara temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

Öte yanda, ülkedeki Şii muhalif El-Vifak Hareketi yaptığı açıklamada, siyasi olarak nitelendirdiği söz konusu kararları kınadı. Hareket, ülkede demokrasi isteyen siyasi bir hareketin üzerine bu kararlara başvurulduğunu savundu.

Bahreyn 2011 yılında "daha fazla demokrasi ve reform" talebiyle Şii ve Sünni muhalefetin desteklediği gösterilere sahne olmuş, olaylar karşısında hükümetin sert tutumu nedeniyle muhalefetteki Vifak Hareketi milletvekilleri istifa etmişti.
Kaynak: AA