İtalya'dan Gazze'nin Yeniden İmarı İçin Kredi

İtalya ile Filistin hükümeti, Gazze'nin yeniden imarı için 15 milyon avro değerinde "yumuşak kredi" anlaşması imzaladı

İtalya ile Filistin hükümeti arasında Gazze'nin yeniden imarı için 15 milyon avro değerinde yumuşak kredi anlaşması imzalandığı bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Filistin Ekonomi ve Planlama Bakanı Şükri Beşara ile İtalya Kudüs Başkonsolusu David La Cecilia, Gazze'nin yeniden imarı için 15 milyon avro değerinde uzun vadeli "yumuşak kredi" anlaşması imzaladı.

Beşara, İtalya ile geçen haziranda imzalanan anlaşmalara işaret ederek, söz konusu kredinin Gazze'nin yeniden imarı için önemli olduğunu söyledi.

La Cecilia ise bu anlaşmaların, yıkılan binaların yeniden imarını hedeflediğine dikkati çekerek, ülkesinin, Gazze'nin yeniden imarı için Kahire'de düzenlenen toplantıda verdiği vaatlere bağlı olduğunu kaydetti.

Filistin hükümeti, "küçük ölçekli işletmelere destek olmak, iki hastanenin inşası, enerji sektöründe bazı projelerin uygulanması" amacıyla bu yıl içinde İtalya ile toplam 53 milyon avro değerinde kredi anlaşmaları imzalamıştı.

Mısır'ın ev sahipliğinde başkent Kahire'de geçen sene ekim ayında düzenlenen Gazze'nin Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'na katılan ülkeler, 5,4 milyar dolar değerinde yardım yapacaklarını taahhüt etmişti.

Dünya Bankası tarafından geçen ay yapılan açıklamada, konferansta vadedilen meblağın sadece yüzde 35'inin verildiği ifade edilmişti.
Kaynak: AA