Ali Tokdemir Açıklaması 'Çocuğunuzun Ayağına Uygun Ayakkabı Alın'

Vicco Ayakkabı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tokdemir, çocuklara ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken noktaları anlatarak, “Çocuğa ayakkabı alırken, ‘biraz büyük alalım, seneye de giysin’ düşüncesinden vazgeçmemiz gerekir. Bu, ayak-taban gelişimini olumsuz etkiler” dedi.

Ali Tokdemir Açıklaması 'Çocuğunuzun Ayağına Uygun Ayakkabı Alın'
Çocuklara ayakkabı alırken en büyük sıkıntı ayağına olup olmadığını anlayabilmektir. Vicco Ayakkabı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tokdemir, çocuklara ayakkabı alırken, dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. Tokdemir, bu konuda çocuğun ayak numarasının bilinmesi gerektiğini, eğer ayak numarası değişti ise, güncelleyerek alışveriş yapmanın doğru olacağını söyledi.

Tokdemir, “Çocuğa ayakkabı alırken, ‘biraz büyük alalım, seneye de giysin’ düşüncesinden vazgeçmemiz gerekir. Öncelik çocuğun giyeceği ayakkabının, alındığında ayağına uymasıdır. Çocuğun ayağı her sene en az 1-2 numara büyür. Bunu göz önünde bulundurduğumuzda, seneye de giyilsin diye düşüneceğimiz ayakkabı, şu anda çocuğa en az 2 numara büyük gelecektir. Bu da ayak-taban gelişimini olumsuz etkiler” diye konuştu.

“BEBEKLER İÇİN TABANI ANATOMİK AYAKKABILAR SEÇİN”

Tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi, çocuğa da ayakkabıyı mutlaka giydirerek almak gerektiğini söyleyen Ali Tokdemir, “Çocuk ayakkabıyı ayağına giysin, mutlaka çırtlarını kapatın ya da bağcıklarını bağlayın. Eğer yürüyorsa ayağının üzerine bassın ve yürüsün. Tepkilerinden ayakkabı ile ilgili rahatlığını anlamaya çalışın. Konuşuyorsa, doğru sorular sorarak ayağının rahat olup olmadığını öğrenin. Parmak ucu boşluğu, boğazlı ise bileği nasıl sardığı, bileği sıkıp sıkmadığını gözlemleyin. Bebek için ayakkabı alıyorsanız, bebeklerin ayaklarının üstünün tombul olduğunu göz önünde bulundurarak, bebeklerin rahat edeceği, ayağını sıkmayan, tabanı anatomik ayakkabılar seçin” ifadelerini kullandı.

Ayakkabının tarzı ve modeli kadar, nasıl üretildiği, hangi malzemeden yapıldığının göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Tokdemir, “Annelerin bir diğer endişesi de kimyasallar. Aslında bakanlık sıkı bir denetim içinde. Fitalat, azo boyar ve benzeri kimyasal maddelerin kullanılmasına izin vermiyor. Biz tesislerimizde bakanlığın oluşturduğu bu denetimlerin de üzerinde, kendi etik değerlerimizi de uygulamaya alarak daha sıkı bir kontrol mekanizmaları, labaratuvar testleri yaparak üretim yapıyoruz. Bu testleri geçemeyen ürünleri asla piyasaya vermiyoruz. Türkiye için Türkiye’de üretiyoruz” şeklinde konuştu.

VİCCO HAKKINDA

2005 yılında marka yolculuğuna başlayan Vicco, o tarihten bu yana adını “çocuk ayakkabı uzmanlığı” ile duyurdu. Kendi kategorisinde Türkiye’nin en geniş, dünyanın sayılı ürün gamına sahiptir. Yılda yaklaşık 1,5 milyon çift üretim gerçekleştirirken, moda değerleri ve sağlıklı tasarımları bir araya getirmeyi hedeflemektedir. 21 Konsept mağazası bulunan Vicco, Türkiye genelinde bini aşkın perakende satış noktasının yan sıra www.viccoshop.com.tr adresinden de müşterilerine online ulaşmaktadır. Hayatı keşfeden çocukların, merakla attıkları her adımda onların yanında olan Vicco, okul, özel gün, ışıklı, ilk adım, spor ve kreş serisi ile bu sezonda da çocuklarla büyümeye devam edecek.
Kaynak: İHA