Batı Afrika Ülkeleri Tarım İçin Toplandı

Dakar'da bir araya gelen CEDEAO ülkeleri, ortak tarım politikalarının kabulünün 10. yılını törenle kutladı

Senegal'in başkenti Dakar'da bir araya gelen Batı Afrika ülkeleri, ortak tarım politikalarının kabulünün 10. yılını törenle kutladı.

Dakar'daki Grand Theatre'da, Batı Afrika ülkelerinin, ortak tarım politikalarını kabulünün 10. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen törene, Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (CEDEAO) üye ülkelerinin temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Senegal Başbakanı Muhammed Bun Abdullah Dionne, Afrika'da genç nüfusun başka ülkelere göç etmesini önlemek için acilen üretici, rekabetçi ve uzun ömürlü bir tarım sektörü inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Dionne, Afrika'da tarım sektörünün kalkındırılmasının açlık ve yoksullukla mücadelede atılacak en önemli adım olduğunu ifade ederek, yöneticileri harekete geçmeye çağırdı.

"Tarım sektörü, insanlarımızın hayatta kalmalarını sağlayacak son çözüm yolu olarak görülmemeli, aksine yatırımın mümkün olduğu, verimli ve ekonomik fırsatların bulunduğu bir alan. Afrika'nın geleceği, doğru politikalar ve yöntemlerin kullanılmasıyla ancak tarımla şekillenebilir" diyen Dionne, sektörün sermaye, teknolojik yenilik ve düzenli pazarlara ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Dionne, CEDEAO ülkelerinin önceliğinin kırsal bölgelerin su, elektrik ve yol gibi altyapı eksikliklerini tamamlamak olduğunu kaydetti. Ülke temsilcileri, konuşmaların ardından Grand Theatre bahçesinde tarım ürünlerinin sergilendiği alanı gezdi.

CEDEAO, 15 Batı Afrika ülkesi tarafından, ekonomik işbirliğini geliştirmek amacıyla, 28 Mayıs 1975 tarihinde, Lagos Antlaşması'nın imzalanması ile kuruldu.

Bölgede ekonomik entegrasyonu teşvik etmeyi amaçlayan topluluk, aynı zamanda Batı Afrika'da barış gücü görevi de üstleniyor. Topluluğun üyeleri arasında Benin, Burkina Faso, Yeşil Burun Adaları, Gambiya, Gana, Gine, Gine Bissau, Fildişi Sahili, Liberya, Mali, Nijer, Nijerya, Senegal, Sierra Leone ve Togo bulunuyor.
Kaynak: AA