Satılan Hatlarla Moritanya'ya Sağlık Ocağı Ve Mescit Yapılacak
Türkiye’nin önemli hattatlarından Mahmut Şahin’in öğrencilerinin Deniz Feneri Derneği yararına tertiplediği ’Sanat İyilik İçin’ sergisinin dördüncüsü Bursa’da açıldı.

22 Kasım 2015 tarihine kadar açık kalacak hat sergisindeki eserlerin fiyatı 300 lira ile 4 bin lira arasında değişiyor. Mahmut Şahin’in öğrencileri tarafından yapılan yaklaşık 70 eserin satışından elde edilecek gelir, Moritanya’da sağlık ocağı ve mescit inşaatında kullanılacak.
Buna benzer birçok serginin açılması için gayret sarf ettiklerini belirten Şahin, "Birçok sanatçının eserlerini bağışlayıp destek verdiği bu sergiyi tertiplemekten gurur duyuyoruz. Böyle anlamlı bir sergiye ön ayak olan Deniz Feneri yöneticilerine ve eserlerini hayır için bağışlayan sanatçılarımıza teşekkür ederim. İnşallah camimizi ve sağlık ocağımızın açılışını en kısa sürede yapacağız. Kısmetse Afrika’daki 100 mescit projesine de destek olacağız" dedi.
