Bugünden Yarına Sinirbilim

İstanbul Florence Nightingale Hastanesi bu ay önemli bir konferansa ev sahipliği yapıyor.

Harvard Üniversitesi Massachusetts Hastanesi ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek bu toplantının başlığı “Bugünden yarına sinirbilim”. Harvard Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastanesi bünyesinden alanında uzman öğretim görevlilerinin katıldığı bu toplantıda 3 ana başlık yer alıyor.

Günün ilk oturumunda beyin hastalıklarının tanı ve tedavisinde son derece önemli yer tutan nörogörüntüleme alanındaki gelişmeler ve yenilikler tartışılacak. Günümüzde rutin olarak kullanılan tomografi ve magnetik rezonans(MR) gibi görüntüleme yöntemlerindeki gelişmeler yanı sıra İstanbul Florence Nightingale hastanesi’ne Türkiye’de bir ilk olarak kurulan PET/MR gibi yeni ileri görüntüleme teknikleri de tartışılacak. Birinci oturumda Harvard Üniversitesinden 3 değerli konuşmacı Prof. Bruce Rosen, Doç. Dr. Hakan Ay ve Dr. Wiliam Shaw görüntülemedeki en son gelişmeler hakkında bilgi ve deneyimlerini tartışacaklar. Bu oturumda başta Alzheimer hastalığı olmak üzere bunama, Parkinson Hastalığı, beyin tümörleri, epilepsi gibi nörolojik hastalıkların tanı ve takibinde kullanılan görüntüleme yöntemleri tüm yönleriyle konuşulacak.

İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Nörolojik Bilimler Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Kaynar başkanlığındaki ikinci oturumda girişimsel nöroradyolojideki en güncel tedavi yaklaşımları anlatılacak. İnme günümüzde en önemli hastalıklardan biri ve girişimsel nöroradyoloji uygulamaları gerek tanı gerekse tedavide önemli bir yer tutmakta. Bu oturumda Prof. Dr. Naci Koçer tarafından Serebral Kompleks Anevrizmanın Endovasküler Tedavisi, Prof. Dr. Civan Işlak tarafından Spinal Vasküler Malformasyonlar ve Prof. Dr. Osman Kızılkılıç tarafından Dural Arteriovenöz Malformasyonların Endovasküler tedavisi anlatılacak.

Günün son oturumunda ise son derece güncel bir konu tartışılacak. Prof. Dr. Bruce Rosen ve Doç.Dr. Barış Topçular’ın da aralarında bulunduğu panelistler Alzheimer Hastalığı tanısında ve tedavisinde PET/MRI yönteminin yerini ve önemini tartışacaklar. Hastalık erken tanı ve tedavisinin giderek önem kazandığı günümüzde PET/MRI görüntüleme yöntemleri arasında ayrı bir öneme sahip ve bir çok araştırmacı da büyük bir heyecan geliştiren bir teknoloji ve panelistler gerek PET/MRI gerekse PET/MRI’ın Alzheimer Hastalığı başta olmak üzere farklı nörolojik hastalıkların tanı ve tedavisindeki önemini tartışacaklar.
Kaynak: İHA