Beykonak Sahiline 600 Bin Metrekare Mesire Alanı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi, Beykonak Mahallesi sahiline ortaklaşa günübirlik tesis ve mesire alanı yapmak çalışmalara başladı.

Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı, şehir plancısı Feridun Uyar ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi, Nazım İmar Şube Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ANTEPE proje personeli ile Kumluca Belediyesi'ni ziyaret ederek daha önce Beykonak Mahallesi sahiline yapılması için taslak çalıştıkları planı yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediyesi heyetine bilgi veren Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, günübirlik tesis ve mesire alanı yapılması istenen alanın yaklaşık 600 bin metre kare olduğunu söyledi.

Alan içerisinde halen Kumluca Belediyesi tarafından kullanılan düğün salonu, vatandaşlar tarafından kullanılan deniz obaları, sera ve diğer yapılar olduğunu ifade eden Çetinkaya, projenin hayata geçirilmesi halinde batı Antalya'da en büyük alana sahip günü birlik tesis ve mesire alanı olacağını belirtti.

Uyar da 600 bin metrekare alanda yapılmasını düşündükleri tesis için daha önceden taslak plan hazırladıklarını, tekrar bu planı yerinde görmek için saha inceleme yaptıklarını söyledi.

600 metrekare alanda planlanan alandaki çalışmaların iki etapta yapılacağını ifade eden Uyar, şöyle konuştu:

"Beykonak sahilinde yapacağımız çalışmalarda rekreasyon alanları, mesire alanı, tema bahçesi, çocuk oyun alanları, plaj üniteleri, macera parkı ve bolca yeşil alan olmasını planlıyoruz. Yani insanlarımız buraya geldiklerinde, doğal ortamda rahat ve huzurlu bir zaman geçirsinler arzuluyoruz. Bu konuda yapacağımız çalışmada alanın doğasını koruyarak, beton yapılaşma asla yapmada güzel bir tesis yapacağız. Böyle bir alanın hem Kumluca'mıza hem de bölgemize çok faydalı olacağını düşünüyorum."

Çalışma yapılacak alandaki yapıların biran önce yıkılması gerektiğini belirten Uyar, alanda çalışmalara başlanabilmesi için, alandaki tesis ve yapıların tahliyesi adına gerekli çalışmaların biran önce başlatılması gerektiğini bildirdi.

Kaynak: AA