Muş'tan Batı İllerine Kamyonla Kışlık Erzak Gönderiyorlar

Muş’un Sungu beldesi halkı, batı illerinde ikamet eden akrabalarına kamyonla kışlık erzak göndermeye başladı. Peynir, çorti, tere yağından kuru bakliyata kadar birçok malzeme kamyonla İstanbul, İzmir, Bursa ve diğer kentlere gönderiliyor. Akrabalarının ihtiyaçlarına göre önceden hazırlık yapan vatandaşlar, kış mevsimi gelmeden eşyaları paketleyip kamyonla yakınlarına ulaştırıyor. Kargo ve otobüsle göndermenin yüksek maliyetli olması dolayısıyla kamyon kiralamayı tercih ediyorlar. Yılda 5 kamyon eşyanın gönderildiği Sungu beldesi ile Taşoluk, Derecik, Yazla, Güvenköy, Durugöze, Yedipınar köylerinden bolca malzeme gönderiliyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda İstanbul’da ikamet eden yakınlarına erzak gönderen Mehmet Ali Coşkun, yakınlarının her türlü kışlık ihtiyaçlarını hazırladığını belirtti. Kamyonla hem güvenli hem de ucuz bir şekilde erzak gönderdiklerini ifade eden Coşkun, “Bizim akrabalarımızın çoğu İstanbul’da. Biz buradan kışlık yiyecek gönderiyoruz. Peynir, tere yağı, bastık, yoğurt ve daha aklınıza ne gelirse, kış ihtiyaçlarını gönderiyoruz. Benim gönderdiğim şahsi eşyam 13 parça ama bazı arkadaşların 3, bazı arkadaşların 5 parça eşyası var. En az 100 kişinin burada eşyası var. Yükleyip İstanbul’a göndereceğiz. Her yıl 10. ayın sonu, 11. ay gibi kamyonla gönderiyoruz. Her yıl 5 veya 6 kamyon eşya gönderiliyor, bu kamyon, bu yıl gidecek olan 3. kamyon. Taşoluk, Derecik, Yazla, Güvenköy gibi köylerden yani bu bizim civar köylerin hepsi İstanbul’a eşya gönderiyor” dedi.

Muş'tan Batı İllerine Kamyonla Kışlık Erzak Gönderiyorlar
Muş’tan İstanbul’a erzak götüren kamyon sahibi Maşallah Çağlayan ise İstanbul’a ulaştıklarında Esenler Otobüs Terminalinde erzak dağıtımını yaptığını kaydetti.

İstanbul’a 24 saatte ulaştıklarını vurgulayan Çağlayan, “Biz, köy erzaklarını topluyoruz. Sungu, Durugöze, Yazla, Yedipınar’da kuru gıda hazırlıyorlar. İstanbul’a götürüyoruz. Buradan üç bin liraya kamyon gidiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA