İstanbul Polisinden 500 Ortaokul Öğrencisine Boğaz Turu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce öğrencilerin suça karşı bilinçlenmesi ve polise karşı oluşan ön yargının giderilmesi amacıyla öğrenciler için boğaz turu düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış çocuk ve gençlerin şehir yaşamına dahil edilmesi ve öğrencilerin olumsuzluklardan korunması için uygulanan proje bünyesinde boğaz turu gerçekleştirdi.

Proje kapsamında polis ekipleri, il genelindeki farklı ortaokullarda eğitim gören 500 öğrenciyi teknelerle boğaz gezisine götürdü.

Resmi kıyafetli polisler, 4 teknede seyahat eden öğrencilere boğazdaki tarihi mekanları tanıttı.

Yaklaşık iki saat süren gezide polisler, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli Sinan Uzun, müdürlük olarak çocuklarla güzel bir atmosferde zaman geçirmek istediklerini belirterek, "Suç olmadan tedbir almak nasıl görevimizse, mesleğimizin doğası gereği gençlerimizin bize duyduğu ön yargıyı gidermek de görevlerimiz arasındadır" dedi.

Uzun, öğrencilerle İstanbul'un en özel noktası olan boğazda birlikte olmanın ve sağlıklı bir iletişim kurmanın ayrı bir keyif olduğunu vurguladı.

Projeye ilişkin bilgi veren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli Semiha Mete ise, ÇOGEP kapsamında İstanbul'un değişik bölgelerinde ikamet eden öğrencileri boğaz turu faaliyetine getirdiklerini ifade etti.

Mete, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde eğitim gören 500 öğrenciye dört tekneyle tur düzenlediklerini ve bu yıl gerçekleşen faaliyetler kapsamında yaklaşık 10 bin öğrenciye ulaştıklarını kaydetti.

Faaliyetlerin sadece boğaz turu ile sınırlı olmadığını aktaran Mete, İstanbul genelinde ilköğretim, ortaokul ve lise öğrencileri için Çanakkale ve akvaryum gezileri de düzenlediklerini söyledi.

Öğrenciler, gezi sonrası ekiplerce evlerine bırakıldı.

Kaynak: AA