Süleymanpaşa'da 'Meme Kanserinde Erken Tanı' Konferansı

TEKİRDAĞ - Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, "Meme Kanserinde Erken Tanı" konulu konferans düzenlendi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Vekili Gülüm Ertaş, Belediye Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesi'ndeki konferansta yaptığı konuşmada, meme kanserinin önüne geçebilmek açısından erken tanının çok önemli olduğunu söyledi.

Meme kanserinin cinsiyeti ve yaşının olmadığını ifade eden Ertaş, "İçinde bulunduğumuz ay hepimizin pembe ayı. Meme kanseri bilgilendirme ve farkındalık ayına pembe kullanarak dikkat çektik. Bu rahatsızlık, cinsiyeti ve yaşı olmayan bir rahatsızlık. Ne kadar erken tanır, ne kadar farkında olursak ve ne kadar insanı bilgilendirirsek o kadar önemli" dedi.

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Doktoru Hakan Küçük de, meme kanseri ve KETEM’de yapılan taramalar ve eğitimler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Etkinliğe Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA