KKTC'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon verildi.

Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğinde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, bakanlar, milletvekilleri, askeri yetkililer ve davetliler katıldı.

Büyükelçi Kanbay, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın kutlama mesajını okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"81 ilimizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. 29 Ekim 1923'te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 92. kuruluş yıl dönümü coşkusunu millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 92 yıllık tarihi milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir.

Türkiye Cumhuriyeti sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeşlerimiz için de umut kaynağıdır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik saldırıların gerisinde, Cumhuriyetimizin gelişmesinden duyulan rahatsızlık yatmaktadır.

Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin ortak vazifesidir. Milletimizin fertlerini, inancı, mezhebi, kültürü, kılık kıyafeti üzerinden ayrıştırmaya kalkanlar Cumhuriyetin özüne ihanet içindedirler. Önümüzdeki dönemde ülkemizin diğer tüm kazanımları ile birlikte bu mirasa hep beraber sahip çıkmalıyız."

Kaynak: AA