Berlin'de Bosnalı Sığınmacı Muhammet'in Ölü Bulunması

Küçük çocuğun katil zanlısının temmuz başında kaybolan altı yaşındaki bir başka çocuğu daha öldürdüğünü itiraf ettiği bildirildi

BERLİN - Berlin'de dört hafta önce kaçırılan Bosnalı sığınmacı Muhammet'i öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 32 yaşındaki Silvio S'nin, temmuz başında Potsdam'da kaybolan altı yaşındaki bir başka çocuğu daha öldürdüğünü itiraf ettiği açıklandı.

Berlin polisinin açıklamasına göre, şüphelinin Muhammet'e cinsel istismarda bulunduğu varsayımı üzerinde duruluyor.

İfadesinde "Muhammet'in zaman zaman ağladığını" dile getiren Silvio S'nin, "küçük çocuğu kaçırdıktan bir gün sonra kemerle boğarak öldürdüğünü" itiraf ettiği bildirildi.

Güvenlik görevlisi olarak çalıştığı ifade edilen Silvio S'nin, Potsdam'da temmuz ayı başında oyun oynarken kaçırılan 6 yaşındaki Elias'ı da öldürdüğünü itiraf ettiği ancak çocuğun cesedinin henüz bulunamadığı belirtildi.

Şüphelinin sorgusunda "Elias'ı da kaçırdıktan bir gün sonra öldürdüğünü" dile getirdiği bildirildi.

Elias'ın cesedi, Silvio S'nin ifadesi doğrultusunda Brandenburg Eyaleti'ndeki Luckenwalde şehrinde gömüldüğü yerde aranıyor.

Küçük Muhammet, 1 Ekim'de Berlin'in Moabit semtinde annesi ve kardeşleri ile birlikteyken bir anda gözden kaybolmuş, incelenen kamera kayıtlarında 30 yaşlarındaki birinin küçük çocuğun elinden tutarak yürüdüğü belirlenmişti.

Muhammet ve ailesi iki sene önce Bosna'dan Almanya'ya sığınmacı olarak gelmişti.

Altı yaşındaki Elias ise son olarak Potsdam'da temmuz ayı başında oyun oynarken görülmüş ve sonrasında ortadan kaybolmuştu.

Silvio S, küçük Muhammet ile görüldüğü kamera kayıtlarının basına dağıtılması üzerine kendi annesi tarafından polise ihbar edilmişti.
Kaynak: AA