Viyana'daki Suriye Toplantısına Irak Da Katılacak

Irak'ın, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenecek Suriye konulu toplantılara katılacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, cuma günü Viyana'da düzenlenecek Suriye toplantısında Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi ya da vekilinin hazır bulunacağını belirtti.

İsimlerinin gizli kalması koşuluyla dün AP haber ajansına açıklamada bulunan Amerikalı yetkililer, Suriye’de krizi çözüme kavuşturmaya yönelik uluslararası toplantılara Tahran yönetiminin davet edildiğini bildirmişti. Yetkililer, davetin Rusya tarafından iletildiği bilgisini vermişti.

Suriye'deki krize çözüm bulmak üzere 23 Ekim'de Viyana'da Türkiye, Suudi Arabistan, ABD ve Rusya arasında yapılan toplantıda, bir sonraki görüşmede katılımcı ülke sayısının arttırılması kararlaştırılmıştı. Rusya özellikle İran ve Mısır'ın davet edilmesinde ısrarcı olmuştu.

Görüşmelere dört ülkenin yanı sıra bu kez Almanya, İngiltere, Fransa, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin katılması bekleniyor.

ABD yönetimi, İran’ın uluslararası toplantılara katılma ihtimalini bir süredir göz önünde bulundururken, Suudi Arabistan’ın da aralarında olduğu ABD’nin bazı müttefikleri buna karşı çıkıyordu.

Kaynak: AA