Pakistan Ve İran Teröre Karşı Mücadelede Anlaştı

Pakistan ve İran, terörizm, kaçakçılık ve uyuşturucu madde trafiğine karşı ortak mücadelede anlaştı.

Pakistan Dışişleri Danışmanı Sertaç Aziz, Dışişleri Bakanlığında İran Milli Savunma Konseyi Sekreteri Amiral Ali Şamhani ile heyet düzeyinde görüşmeler yaptı.

Aziz, görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, tarafların mevcut ve gelişen terörizm tehdidi karşısında yakın işbirliği gerektiği konusunda hemfikir olduğunu belirtti. Terörizm, kaçakçılık ve uyuşturucu madde trafiğini önlemek üzere anlaştıklarını ifade eden Aziz, bölgede huzur ve istikrar yönünde birlikte çalışmayı kabul ettiklerini söyledi.

Suriye'deki krize Rusya'nın müdahalesini "hassas" olarak niteleyen Aziz, "Sonuçta bu durum politik çözüme gidecek, durumu izliyoruz ve barışçı çözümü ümit ediyoruz" dedi.

İran ile yapılan nükleer müzakerelerin başarıyla sonuçlanması üzerine İran'ı tebrik ettiğini belirten Aziz, "Anlaşmanın gerçekleşmesinin iki ülke arasında yeni ekonomik ve ticari yollar açacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Ali Şamhani de bölgede dış güçlerin müdahalesine karşı olduğunu kaydederek "İran teröristlere karşı her operasyonu desteklemeye ve bunun bir parçası olmaya hazır. Pakistan'a DAEŞ ve diğer terör gruplarına karşı işbirliği teklifi yaptık" dedi.

Pakistan'a ilk kez resmi ziyarette bulunan Şamhani'nin, Milli Güvenlik Danışmanı Nasir Han Cencua ile de bir araya gelerek ikili ilişkileri geliştirme konularını görüştüğü bildirildi.

Kaynak: AA