Tokat'ta Öğrencilere 'Destek Eğitim Odası'

Tokat İbn-i Kemal İlkokulu’nda ‘Destek Eğitim Odası’nın tanıtımı yapıldı.

Tokat'ta Öğrencilere 'Destek Eğitim Odası'
İbn-i Kemal İlkokulu’nda ‘Destek Eğitim Odası’nın tanıtım programı Vali Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır, Celil Göçer, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Adayları Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan ve eğitimcilerin katılımı ile yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Tokat’ta yaklaşık bin 98 öğrencinin destek odalarında eğitim gördüğünü söyledi.

Destek odalarının öğrencilerin belli derslerde belki sınıftaki seviyeyi birlikte yürütemediği, belki geçmiş öğrenmeler deki temel eksiklikler veya tanılanmış olan öğrenme güçlüğü nedeniyle sınıfla birlikte öğrenmesi mümkün olmayan öğrencilerin eksiklerini gidermek amacıyla oluşturulduğunu ifade eden Yazıcı, tanıtımı yapılan mevcut okulda 5 öğrencinin eğitim gördüğünü, ihtiyaç duyulması halinde tanılamaların devam ettiğini kaydetti.

Başkan Eroğlu, son derece ihtiyaç olan, okuldan kopma noktasına gelen öğrencilerin eğitime olan bakış açısını değiştirme noktasında önemli olan odaların bütün okullarda olması gerektiğini söyledi.



AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, sağlık sektöründen sonra Milli Eğitim sisteminde de Türkiye’nin artık batı ile rahatlıkla karşılaştırıldığına dikkat çekerek, “Her çocuğumuzun ayrı bir kabiliyeti vardır. Milli Eğitim’in görevi de bu kabiliyeti keşfetmek ve o doğrultuda eğitim vermektir. Burada yapılan da budur” diye konuştu.

AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır ise konuşmasında ilk bakıldığında mütevazi görünen bir sınıfın bir sembol olduğunu ifade ederek, “Yani devletin, hükumetin, yeni yönetimin eğitime nasıl baktığının göstergesidir. Esas olan buradaki somut araç-gereçlerden ziyade eğitim felsefemizin bir göstergesidir. Demek ki bizim engelli çocuklarımız için pozitif ayrımcılık yapmamız, onları öncelememiz, daha özel bir muameleye tabi tutmamız gerektiğini göstermektedir bize” diye konuştu.

Geçen yıl Haziran ayına kadar tüm il genelinde 70 tane destek odası olduğunu ve bu destek odalarından 474 öğrenci yararlandığını hatırlatan Vali Cevdet Can şöyle konuştu: “Bir öğrenci de olsa oraya destek odası açılmasını istiyoruz. Burada gördüğünüz bu oda gibi müdür odası ide ancak şu an destek odasına dönüştürülmüş. Artık unvanların, makamların odası değil, öğrencilerin odasının olması lazım. Artık bu anlayışa gelmek çok güzel bir şey.”
Kaynak: İHA