Alman İş Dünyası, Almanca Öğrencileri İle İkbu'da Buluştu

“Meslek için Almanca-Mesleğe Yönelim Fuarı”nın ikincisi İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nde (İKBU) gerçekleşti.

Alman İş Dünyası, Almanca Öğrencileri İle İkbu'da Buluştu
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Köln Üniversitesi, Goethe-Institut ve İstanbul Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) işbirliğinde düzenlenen fuar, Türkiye’nin en önemli ticaret ortaklarından olan Almanya, Avusturya, İsviçre ve Türkiye’deki 5 bini aşkın Alman ortaklı firmayı, Almanca öğrenim gören öğrencilerle buluşturdu. “Eğitim ve iş piyasasında Almanca bilenler aranmaktadır” üst başlığı etrafında düzenlenen ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK), İsviçre Ticaret Odası Derneği ve Avusturya Başkonsolosluğu Ticaret Ofisi Advantage Austria’nın katıldığı fuarda ziyaretçiler, geniş müşteri ağları ve iş alanları hakkında ayrıntılı bilgi aldılar. İlginç mesleksel sunumların yer aldığı fuarda e-profiling testleri, yarışmalar ve staj için hızlı tanışma buluşması gibi etkinlikler yapıldı.

ALMANYA, İSVİÇRE VE AVUSTURYA’DAN KATILIM

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çift Diplomalı Türk-Alman Hukuk Lisans Programı Koordinatörü Ayşegül Altınbaş, fuara birçok şirket, Almanya’dan Avusturya’dan İsviçre’den birçok üniversite ve onların sanayi ve ticaret odalarının temsilcilerinin ve aynı zamanda konsolosların katıldığını ve bu katılımların meslek fuarı için ne kadar önemli olduğunu söyledi.



ÖĞRENCİLERE STAJ İMKANI

Öğrencilerin kurumlarla bir araya gelmesinin avantajlarını sıralayan Ayşegül Altınbaş, staj imkanlarını da anlattı. Altınbaş öğrencilerin, staj sayesinde gelecekteki iş hayatına giriş kapısını aralamış olabileceklerini vurguladı: “Fuarda, son sınıftaki öğrenciler hangi mesleği seçmem gerekir? Gelecekteki meslek grupları hangileridir? Nasıl bir donanıma sahip olmam lazım? gibi sorularına cevap bulabilecekler. Birçok şirket öğrencilere staj imkanı sunuyor. Bu imkanların çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

6 BİNİN ÜZERİNDE ALMAN ŞİRKET VAR

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin ev sahibi olarak böyle bir fuara dahil olmaktan çok büyük mutluluk ve gurur duyduğunu söyleyen Altınbaş, “Yükseköğrenim hayatının uluslararasılaşması önem taşıyor. Üniversitemizde eğitim İngilizce olarak sürdürülüyor. Bir de Köln Üniversitesi’yle beraber yürütmüş olduğumuz hukuk lisans programına bir Almanca unsuru da gelmiş oldu. Öğrencilere diyoruz ki İngilizce bilmeden olmaz, Almancayı da artı olarak getirirseniz kendinizi iş piyasasında diğerlerinden daha farklı kılmış olursunuz” açıklamalarında bulundu.

“TÜRKİYE ÖNEMLİ VE ETKİN BİR ORTAK”

Goethe Enstitüsü İstanbul Müdürü Dr. Christian Lüffe, Türkiye’nin çok önemli ve etkin bir ortak olduğuna dikkat çekti: “Bu fuar Almanca konuşan ülkeleri, firmaları temsil ediyor. Bu firmalarda eğitimine Almanca üzerine devam etmek isteyenlere farklı kapılar açmayı amaçlıyor. Aslında olağanüstü bir işbirliğimiz var. Öncelikle fuarın organizasyonu ile ilgili bir işbirliğimiz var.  İkincisi, Almanca ve İngilizce olmak üzere çift dilli eğitim veriyor. Onun dışında Köln’de ortak üniversiteleri var. Bence Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiler çok önemli. Umuyorum ki bundan sonraki ilişkiler de etkin bir şekilde ilerler.”
Kaynak: İHA