Çelebioğlu, Seydiler OSB'yi Ziyaret Etti

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, Seydiler Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çelebioğlu, Seydiler OSB'yi Ziyaret Etti
CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, 24. Dönem İstanbul Milletvekili ve DİSK Eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile birlikte Seydiler’de esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Ardından Seydiler Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundular.

‘Fethedilmemiş gönül bırakmayacağız’ sloganıyla seçim çalışmalarını sürdüren Çelebioğlu, Seydiler’de esnaf ve vatandaşları ziyaret ettiler. Burada Pazar esnafının sorunlarını da dinleyen Çelebioğlu, ortak sorunlarının iş yapamamazlık olduğuna dikkat çekti.

Çelebioğlu, “Kuracağımız Esnaf Bakanlığı ile özellikle küçük esnafımız için büyük problem olan haksız rekabetin önüne geçeceğiz. Ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasını sağlayacağız. Esnaflarımızın prim, vergi borçlarını yeniden yapılandırarak gelirine göre ödemesini sağlayacağız. İşini büyütmek isteyen esnaflarımıza sağlayacağımız faizsiz krediler ile kolaylık göstereceğiz. Esnaflarımız artık günü kurtaran, iş yerini zor döndüren işletmeler olmayacak” dedi.

“TÜM SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”

İşçinin, köylünün, memurun ve esnafların zor şartlar altında geçimlerini sürdürmeye çalıştığına dikkat çeken Çelebioğlu, “1 Kasım seçimleri ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Ekonomideki sert düşüş, esnaflarımızı daha fena vurdu. Vatandaşlarımızın alım gücünün düşmesi nedeniyle birçok ürün tezgâhlarda, iş yerlerinin içerisinde alıcılarımı bekliyor. Pazarcılar dertli, vatandaşlar sıkıntılı, esnaflarımız tedirgin durumda bulunuyor. Esnafımızın, işçimizin, çalışanlarımızın tüm sorunu CHP iktidarında sona erecek. Toplumun her kesimini rahatlatacak projelerimiz hazır. Sizlerden 1 Kasım’da CHP’yi tek başına iktidara getirmenizi istiyoruz” diye konuştu.

“LAF CAMBAZLIĞI YAPANLARI SEYDİLER ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE GELMEYE DAVET EDİYORUZ”

CHP milletvekili adayları esnaf ziyaretinin ardından Seydiler Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikaları da ziyaret etti. Çelebioğlu, “Büyük girişimlerle kurulan ve yaklaşık 300 kişinin istihdam edildiği Seydiler Organize Sanayi Bölgesi’nin içinde bulunduğu durum siyasi iktidarın söylemiş olduğu sözlerin ne kadar gerçekçi olduğunu gayet özetliyor. Meydanlarda vatandaşlarımıza ‘size böyle hizmet getireceğiz, şöyle hizmet getireceğiz’ diye laf cambazlığı yapanları Seydiler Organize Sanayi Bölgesi’ne gelmeye davet ediyorum. 300 kişinin istidam edildiği bölgenin yolları köy yollarından daha beter. Fabrika sahiplerimizin taleplerine rağmen yollar yapılmamış. Bırakın araç girmesini yürümenin dahi zor olduğu yolların bu durumundan seçildikleri takdirde hizmet getireceğini iddia edenlerin haberleri var mı? Her fırsatta sırf göz boyamak için yapmadıkları halde yapmış gibi gösterdikleri icraatları anlatanların ne kadar samimi olduklarını ben değil yollar söylesin. Büyük emeklerle yatırım yapmış olan iş adamlarımıza yollarını yapmayarak ceza mı vermeye çalışıyorlar? Yoksa ‘oy verirseniz yaparız vermezseniz yapmayız’ mı diyorlar? Ben bunun cevabını öğrenmek istiyorum. Eğer Seydiler Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapısını bile yapamayacak durumdaysanız iş adamlarımızdan en azında özür dilemesini bilin. Oturduğunuz yerden konuşmayın” açıklamasında bulundu.

“ÖĞRETMENEVİNDE OKEY OYNAYARAK VEKİLLİK YAPILMIYOR”

Türkiye’nin diğer illerinde yatırım yapan iş adamlarının adeta baş tacı edildiğini ancak Kastamonu’da durumun tam tersi olduğunu vurgulayan Çelebioğlu, “Kastamonu her geçen gün kan kaybediyor ancak işin sorumluları bu kan kaybını nedense görmezden geliyor. Gerçeklerle yüzleşmekten korktukları için 13 yılda yapamadıklarını yapacaklarını vaat ediyorlar. İktidarda bulunan bir siyasi parti vaat etmez, yerine getirir. Elde yetki varsa vaat etmeye ne gerek var. Kastamonu’da bir şeylerin değiştiğini, göç verir konumdan göç alır konuma taşıdığınızı iddia ediyorsunuz ancak yatırım yapan iş adamlarına destek yerine köstek oluyorsunuz. Göstermelik organize sanayi bölgesi kuruyorsunuz ancak alt yapı hizmeti vermiyorsunuz. Yatırımcılar Kastamonu’ya gelmeyince de hemen iş adamlarını suçlu olarak görüyorsunuz. Bu bölgedeki iş adamlarımız siyasi iktidarın milletvekillerine seslerini duyuramazsa normal vatandaşlarımız nasıl duyuracak? Buraya kaç kere gelmişler merak ediyorum. Öğretmenevinde okey oynayarak vekillik yapılmıyor maalesef. Ben Kastamonu’ya okey oynayarak vekillik yapmaya gelmedim. Seydiler Organize Sanayi Bölgesi’nde sorunlarının çözümünü bekleyen iş adamlarımızın sesi olmaya geldim” şeklinde konuştu.

“YAŞANABİLİR KASTAMONU’NUN TEMELLERİNİ SAĞLAM ATACAĞIZ”

1 Kasım’dan sonra ‘Yaşanabilir bir Türkiye’, ‘Yaşanabilir bir Kastamonu’ için gayret göstereceklerini ifade eden CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ise, şöyle konuştu: “CHP iktidarı sanayicilerimizin ve işadamlarımızın baskıdan, vergi yükünden ve yatırımların önünü tıkayan teşvik karmaşasından kurtulacakları bir iktidar olacaktır. Bu anlamda sanayi bölgelerinin sadece sayısın arttırmayı değil, var olan sanayi bölgelerinin tamamının yeni fabrikalarla doldurulmasını ve tam kapasiteyle çalışmalarını sağlamaya yönelik uygulanabilir birçok projemiz var. Eğer Kastamonu’da istihdam artırılacaksa, işsizliğe çare bulunacaksa sanayicinin önünü açmak gerekir. İktidarımız ile Kastamonulu sanayicimiz rahatlayacak, dünya ile rekabet ederken, daha fazla kendi markalarını oluşturabilecek”
Kaynak: İHA