'Türkiye'de İlahiyat Tecrübesi Açıklaması Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Örneği' Sempozyumu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğinde "Türkiye'de ilahiyat tecrübesi: Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi örneği" sempozyumu düzenlendi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, üniversite kampusu salonundaki sempozyum açılışında yaptığı konuşmada, sempozyumların hem tecrübelerin paylaşıldığı hem de dostlukların tazelendiği yerler olduğunu söyledi.

İlk olmanın zorlukları, sorumlulukları ve aynı zamanda onurunun da bulunduğunu ifade eden Vali Nayir, "Ankara Üniversitesi, içerisinde İlahiyat Fakültesinin ilk olma zorluğunu, sorumluluğunu ve onurunu yaşamıştır. Fertler ve toplumlar için vazgeçilmez olan eğitim ile din birleşip, "din eğitimi" önemi ortaya çıkınca konunun önemi birkaç kat artmış oluyor. Bilecik, Osmanlı çınarının tohumu toprağa düşünce koca bir imparatorluğu ortaya çıkarmıştır. Bu mümbit arazide kıymetli hocalarımızın geliştireceği fikirlerin de gelecekte semeresi olacaktır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan da Türk İslam coğrafyasından dünyaya yayılan Türklerin, kendilerine bahşedilen lütfü ve emaneti, bugüne kadar taşıdıklarını ancak son 300 yılın hicran, hüzün, acı ve gözyaşı hikayesi olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri eski Başkanı Süleyman Ateş'in başkanlığını yaptığı "Kuruluş ve tarihçe" konulu oturumda, Prof. Dr. Mehmet Said Hatiboğlu, "Hatıralarla Ankara ilahiyat", "Prof. Dr. Sönmez Kutlu, "İlahiyat kimliğinin kurucu unsurları: Ankara örneği", Doç. Dr. Remziye Ege, "İlahiyat kimliğinin ilahiyat fakültesinin Türkiye'deki din eğitimine katkısı: öğretim programları üzerinde bir değerlendirme" konularında sunum yaptı.

Farklı üniversitelerden akademisyen ve öğretim görevlilerinin yer aldığı sempozyum, 25 ekimde sona erecek.

Kaynak: AA