4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursuna Coşkulu Açılış

Kur’an kurslarında yaş sınırlamasının kaldırılması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi” çerçevesinde, Düzce’nin Otluoğlu Köyü Gıcır Mahallesinde 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur’an Kursu açıldı.

4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursuna Coşkulu Açılış
Açılışa Müftü Selami Emen, Kurs Öğreticileri, öğrenci velileri ve Kur’an hizmetine gönül veren çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Müftü Selami Emen, “Bu kursumuz toplumda ortaya çıkan çok önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere açılmaktadır. Burada minik yavrularımıza, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler öğretilecek ve çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilecektir. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okumayı, İslam’ın temel prensiplerini ve bir Müslüman’ın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğreneceklerdir. Bunun yanı sıra çocuklar, sosyal ve fiziksel gelişimde etkili olan sosyal etkinlikler ile el becerisi ve özgüveni gelişmiş, saygılı, hayata sevgiyle bakan bireyler olarak yetişeceklerdir’’ dedi.

Her şeyin miniklere göre dizaynedildiğini belirten Müftü Emen, desteklerinden ve çabalarından dolayı Kurs Öğreticilerine ve hayırseverlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından dualarla kurdele kesilerek açılan kurs gezildi ve miniklerle sohbetler yapıldı.

4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Otluoğlu Köyü Gıcır Mahallesi Kur’an Kursunda halen 2 Kur’an Kursu Öğreticisi, 1 yardımcı eleman görev yapmakta ve 24 minik öğrenci eğitim öğretim görmekte.
Kaynak: İHA