'Beymen.Com' Yüzde 100'Lük Büyümeye Kilitlendi

Türk perakende sektörünü her zaman ilklerle tanıştıran Beymen'in hayata geçirdiği Türkiye'nin ilk lüks alışveriş sitesi "Beymen.com", 2015 yılında cirosunu 50 milyon liraya ulaştırarak yüzde 100'lük büyüme gerçekleştirecek.

Şirketin güncel verilerini ve hedeflerini düzenlenen toplantıda gazetecilerle paylaşan Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, Türk moda ve perakende sektöründeki 44 yıllık deneyimiyle pek çok ilke imza atan Beymen'in bu yılı yaklaşık 930 milyon lira ciroyla kapatacağını, geçen yıla kıyasla yüzde 24 büyüyeceğini söyledi.

Şu anda hummalı bir şekilde 2016 yılının bütçe çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Çapçı, "Şu anda bizim için görüntü 1 milyar 170 milyon lira ciro olacak gibi. Ayrıca 2015'e kıyasla yüzde 25 büyüyeceğiz" dedi.

Çapçı, Beymen ile ilgili rakamları yıl sonunda yapacakları toplantıda paylaşacaklarını belirterek, 2010 yılının sonlarında hayata geçen Beymen.com'un şu anda 5 yaşında olduğunu aktardı.

Bu sürede uzun bir mesafe kaydettiklerini anlatan Çapçı, kurdukları ilk yıl 3 milyon liralık cirosu olan alışveriş platformunun 2014'te cirosunun 25 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

Çapçı, "2015 yılında Beymen.com 50 milyon liralık rakama doğru gidiyoruz. Yıl sonuna bu ciroyu yakalayacağız. Böylece yüzde 100'lük büyümeyi sağlamış olacağız. Beymen.com 2014'te ise yüzde 125 büyümüştü" diye konuştu.

- "Gelecek yıl yüzde 90 büyüyeceğiz"

Beymen'in 82 mağazası olduğunu dile getiren Çapçı, "Beymen.com 50 milyon liralık cirosuyla, Zorlu, İstinye Park ve Nişantaşı'ndan sonra şirketimizin 4. büyük mağazası konumunda. Platformun kuruluşundan bu yana geçen yıllarda yaşanan yüzde 100'lük büyümenin ardından 2016 için yüzde 80 büyüme hedefi koyduk. Gelecek yılki bütçemizde 90 milyon lira gibi bir hedef koyduk. Hedef gerçekleşince, 6 milyon liralık yatırımla Beymen.com, Nişantaşı mağazamızı geçerek 3. büyük mağazamız olacak" ifadelerini kullandı.

Çapçı, Beymen.com'da yaklaşık 80 kişilik bir ekip bulunduğunu dile getirerek, Beymen'in cirosunun yüzde 5 ila 6'sının bu İnternet sitesinden geldiğini, bu oranın gelecek yıl yüzde 8'e yükseleceğini bildirdi.

- "Bu yıl 4 milyon kişi ziyaret etti"

Beymen.com'un 2015 yılında 4 milyon kişi tarafından ziyaret edildiğini aktaran Çapçı, online alışveriş platformunu ziyaret edenlerin yüzde 50'sinin yeni müşteri olduğunu ifade etti.

Çapçı, "İnternetteki moda destinasyonu" mottosuyla yola çıktıklarını kaydederek, bunun içini doldurduklarını, Beymen dünyasının bütün zenginliğini Beymen.com'a aktardıklarını, dünyada en önde giden oyuncuklarla rekabet edebilecek durumda olduklarını söyledi.

Bu platformda yaklaşık 50 bin ürün satıldığını dile getiren Çapçı, Beymen.com'da sadece Beymen ürünlerinin değil, özel markaların, çok sevilen ve rağbet edilen ürünlerin de satıldığını aktardı.

Çapçı, gelecek yıldan itibaren 80 bin adet ürünün online ortamda da müşterinin karşısına çıkacağının altını çizdi.

- "Tüm Boyner müşterileri tek kanalda"

Çapçı, Beymen'in, Boyner Grubu'nun müşterilere her kanalda 'bütünleşik' servis vermeyi amaçlayan "Omni-channel" yaklaşımına paralel offline ve online platformlarda tek bir kanal gibi birbirini tamamlayan şekilde çalıştığını söyledi.

Gelişmiş pazarlarda "Omni-channel" stratejisini kullanan markaların, müşteri başına verimliliği 2 ila 4 kata varan oranda artırdığının gözlemlendiğini dile getiren Çapçı, "Dünyada en çok konuşulan kelime 'Omni-channel'. Ben, burada tek kanal anlıyorum. Müşteri ile hangi kanaldan bir araya gelirseniz gelin bütün kanallarda aynı müşteri datası ile aynı hizmeti sunmak anlamına geliyor" dedi.

Çapçı, ister mağazaya gelsin, ister call center'ı arasın, isterse online alışveriş yapsın, müşteriye ilişkin her yerde aynı dataya sahip olduklarını vurguladı.

Genel Müdür Çapçı, "Beymen bunun ilk uygulamasını Türkiye genelindeki 9 Beymen ve 27 Beymen Club  mağazasında 'click&collect' ile hayata geçirdi. Bu kapsamda Beymen.com müşterileri siparişlerini mağazalardan, gerekirse ücretsiz tadilatlarını yaptırarak  hatta deneyerek teslim alabiliyor. Uygulama müşterilerin yine bu noktalarda kolay ve hızlı iade yapabilmesine de olanak tanıyor" diye konuştu.

- "Farklı ödeme seçenekleri  hayata girecek"

"Koşulsuz Müşteri Mutluluğu" ilkesini online platformda da sürdüren Beymen'in ücretsiz kargo, iade ve tadilat gibi hizmetlerini mağazalarla senkronize bir servis anlayışıyla devam ettirdiğini dile getiren Çapçı, bu anlayışı beymen.com'a da taşıyarak exclusive marka ve tasarımlarla, farklı bütçelere uygun çok geniş bir ürün yelpazesi sunduklarını dile getirdi.

Çapçı, "Beymen.com, online satışta lüks perakendede uygulanmayan bir sistemle teslimatta kapıda ödeme seçeneğini ve İstanbul içinde aynı gün teslimat servislerini de 2015 yılı sonuna kadar hizmete sokacak. Şimdiye kadar Beymen.com çatısı altında gerçekleştiren Beymen Club için ayrı bir online alışveriş sitesi de Mart 2015'te faaliyete geçirildi" diye konuştu.

Beymen.com'un ziyaret edilme saatlerine de değinen Çapçı, her ay ortalama hafta içi daha yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahip olan platformun en fazla 10.00 – 16.00 saatleri arasında tıklandığını bildirdi.

- "Alışverişlerde sepet ortalaması 460 lira"

Çapçı, "Beymen.com'da sepet ortalaması yaklaşık 460 lira olarak gerçekleşiyor. Ekim ayında, yani sezonun başlamasıyla birlikte rakam 560 liraya yükseliyor. Beymen.com'dan verilen siparişlerin yüzde 16'sı Beymen mağazalarından teslim alınıyor. Ziyaretçiler Beymen.com'dan en çok ayakkabı, çanta, elbise ve gömlek satın alıyor. Ziyaretçilerin en çok tercih ettiği ilk 10 marka; Beymen Club, Beymen Collection, Beymen Blender, Tory Burch, Academia, Marc by Marc, Dolce&Gabbana, Etro, Tods ve Valentino" ifadelerini kullandı.

Beymen.com'a gelen siparişleri kadınların genellikle akıllı telefon ve mobil uygulamalardan, erkeklerin ise laptop üzerinden yaptığının görüldüğünü bildiren Çapçı, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da kadın müşterilerin; Adana, Antalya, İçel, Diyarbakır, Konya, Gaziantep ve Kocaeli'de ise erkek müşterilerin fazla olduğunun gözlemlendiğini sözlerine ekledi.

Çapçı, Beymen.com'dan en çok sipariş veren illerin sırayla, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve  İçel olarak gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA