AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, terörle mücadelenin devam ettiğini ifade ederek "Bu harekat devam ettikçe TSK'nın, polis arkadaşlarımızın oradaki sıkı tedbirleri devam ettiği müddetçe birkaç ay içerisinde bu iş biter, kesin biter. O zaman herkes huzura erer, ülkenin de önü açılır. 1 Kasım o yüzden geçmişte yaşanan seçimlerin anası gibi" dedi.

Sungurlu Ticaret Borsasını ziyaret eden Özhaseki, Başkan Halim Karaçil ve diğer yetkililer ile görüştü.

Salondakilerin "terörle mücadelenin devam ettirilmesi gerektiği" sözleri üzerine Özhaseki, hükümetin terörle mücadele konusunda kararlı olduğunu ve taviz verilmeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin yaklaşık 40 yıldır terör belasıyla uğraştığını, bu süreçte 9 başbakan ve 7 cumhurbaşkanı değiştiğini anımsatan Özhaseki, "Eskiden 'buraya yatırım yapılmıyor, insanlara baskı yapılıyor, dili konuşturulmuyor, bundan dolayı da gençler dağa çıkıyor' diye bir söylem vardı. Son 10-12 yıllık iktidar döneminde bunların hiçbirisi kalmadı. İyi yatırımlar yapıldı, teşvikler verildi. Dilini konuşmak istiyorsa konuşuyor. 'Ben Kürdüm kardeşim' diye çok rahat bir şekilde diyebiliyor. En tabii insan olmaktan kaynaklanan hakkı ne varsa son 10-12 senedir veriliyor. Bundan sonra ne isteniyor, niye dağa çıkılıyor? Bundan sonrası ihanet" ifadelerini kullandı.

Özhaseki, yatırımlara, hizmetlere rağmen dağa çıkıldığını ve silah bırakılmadığını, yatırımların da terör saldırılarına maruz kaldığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Dilini konuşuyorsun, işkence yok, yatırım yapılıyor her şey orada istenildiği gibi yoluna giriyor ama sen hala silahlı bir vaziyette dağda geziyorsan kesinlikle sen birinin piyonusun. Birileri seni kullanıyor. O zaman buna da hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri izin vermez. Son 3-4 aydır da yaşanan bu. Daha önce ağlıyordunuz, 'şunlar yapılmıyor' diyordunuz. 'Yaptık kardeşim' diyoruz. Şimdi ne oluyor? Şimdi hala bunlar söyleniyorsa bunların amacı Türkiye'yi bölmek, bir parça koparmak, kafalarında kurdukları İsrail'in de desteklediği bir devlet oluşturmak ve orada kanayan bir yara, çıban. Buna da asla izin vermeyiz. Son 3-4 aydır etkili bir şekilde bu mücadele sürüyor. 2 bin 500'den fazla terörist etkisiz hale getirildi. Şimdiye kadar onların belki de en büyük güç kaybı bu."

-"Kımıldayacak halleri kalmadı"

Mücadelenin, teröristler silah bırakıncaya kadar devam edeceğini vurgulayan Özhaseki, Güneydoğu'da siyasi parti olarak tek rakibin AK Parti görüldüğünü belirtti.

Operasyonlarla terör örgütüne büyük darbe vurulduğunu bildiren Özhaseki, "Bunlar bitmek üzere, hakikaten belleri kırıldı, şaka değil. Kımıldayacak halleri kalmadı. Eskiden 100 kişiyle gidip karakol basarlardı şimdi kalleşçe, adice uzaktan mayın patlatıyorlar. Güçleri bitti bunların. Gösteri yapmak istiyorlar, sokağa toplanan yok. Artık millet de arkalarında değil" diye konuştu.

Özhaseki, terörün kısa sürede biteceğine inancını dile getirerek "Bu adamlarla mücadeleden başka çare yok. Bu 40 yıldır sürüyor. Son bir aşamaya geldi. Eğer bir aya daha bu işi sıkıca devam ettirirsek inşallah bitecek gibi görünüyor. Bu harekat devam ettikçe TSK'nın polis arkadaşlarımızın oradaki sıkı tedbirleri devam ettiği müddetçe birkaç ay içerisinde bu iş biter, kesin biter. O zaman herkes huzura erer, ülkenin de önü açılır. 1 Kasım o yüzden geçmişte yaşanan seçimlerin anası gibi" değerlendirmesinde bulundu.

-"Oyunlara gelmemek lazım"

HDP'nin barajı aşması için 7 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır'da bomba patlatıldığını savunan Özhaseki, Ankara'daki  terör saldırısının da AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini engellemek için düzenlendiğini söyledi.

Özhaseki, "Diyarbakır'da seçim öncesi bir bomba patlattılar, HDP'nin sadece barajı aşması için. Şu andaki bombanın büyük ihtimalle en büyük sebebi de AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini engellemek. Tek yaptıkları numara bu"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın olay sonrası açıklamalarını eleştiren Özhaseki, "(Bunun faili devlet) diyor. Devletten kastı kim?  Güvenlik güçleri. Çok kısa süre sonra seçim arabası geliyor, üstüne çıkıyor, nutuk atıyor, 'HDP'ye oy verin' diyor. İş çok açık belli. Bu oyunlara gelmemek lazım" şeklinde konuştu.

Güneydoğu'da halkın silahla ve ölümle tehdit edilerek HDP'ye oy toplandığını ve PKK'nın da bunda aktif rol oynadığını ifade eden Özhaseki, "Van'ın Muradiye ilçesindeki Belediye Başkanımız anlatıyor, 'PKK'lılar gelmiş, muhtarlara demişler ki (7 Haziran'da sandıklara bakıyoruz, eğer bu sandıktan 5 tane oy çıksın AK Parti'ye şu köşeye oturup rastgele 5 kişiyi vuracağız. Eğer 10 tane oy çıksın 10 kişiyi vuracağız.) Bu nasıl insaftır ya? Bir de eşitlik, özgürlük, barış lafları üst üste gidiyor" ifadesini kullandı.

Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililer ile bir araya gelen Özhaseki'ye AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu da eşlik etti.

Kaynak: AA