Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “1 Kasım akşamı Türkiye’nin, mazlum ve mağdur milletin, ümmetin yükü ya hafifleyecek veya ağırlaşacak” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Açıklaması
Memur-Sen tarafından düzenlenen ‘Türkiye Buluşmaları’nın Bursa’daki toplantısına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Memur-Sen ailesi ile birlikte huzur ve barış medeniyeti içerisinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Son yıllara bakıldığında yapılanların hayal bile edilemez olduğunun altını çizen Müezzinoğlu, “Ama bugün başardık. Geldiğimiz noktaya baktığımızda ise gitmemiz gereken hedefin çok daha gerilerindeyiz. Bizden beklentisi olanlar, bizden umudu olanlar ve bizimin duruşumuzdan medet umanlara bir şeyi güçlü göstermemiz lazım. Birlik ve beraberliğimizi, birbirimize olan sevgimizi, birlikten güç doğar anlayışını yarınlara taşımamız gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Gün gelecek yükün kendilerinin omuzlarında olacağını belirten Müezzinoğlu, “Ama o yükü siz paylaşacaksınız. Gün gelecek yükün ağır kısmı sizde olacak biz o zaman hafifletebilmemiz için üzerimize düşeni yapacağız. 1 Kasım akşamı Türkiye’nin, mazlum ve mağdur milletin, ümmetin yükü ya hafifleyecek veya ağırlaşacak. Belki birey olarak yükümüz azalacaktır. Ama üstlendiğimiz yükün ağırlığını paylaşarak azaltmak gibi bir görevimiz ve sorumluluğumuz olduğunu inanıyorum” dedi.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker ise, “Türkiye’de ve Bursa’da her zaman kırılma anlarında milletin değerleri yanında olduk. Millete hizmet edenlerin yanında yer alarak mücadele ederken, sağımızda ve solumuzdaki sözüm ona kurumlarının başında sivil kelimesi olan ama sivil olmayan kafaları ve düşünce dünyaları başka merkezlere bağlı olan sendikaların ne yaptığını bugün görüyoruz. Biz milletin yanında yer alırken, bu sendikalar genel merkezlerini PKK militanlarına tedavi merkezi olarak açarken, biz toplu sözleşme sürecinde hükümetin karşısında kamu çalışanlarının haklarını savunuyorduk. Maalesef Kandil’den emir alarak eğitimi boykot eden sendikalar da var” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA