Masfed Ve Bod Yönetim Kurulu Başkanı Erkoç Açıklaması 'Otomotiv Piyasası Seçim Sonrası Canlanacak'

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, seçim sonrası oluşacak siyasi istikrarla 2016 yılının otomotiv piyasası ve genel anlamda ekonomide canlanma yılı olacağını bildirdi.

Masfed Ve Bod Yönetim Kurulu Başkanı Erkoç Açıklaması 'Otomotiv Piyasası Seçim Sonrası Canlanacak'
Erkoç yaptığı açıklamada, tüm sektörler için en önemli hususun ekonomik istikrar olduğunu, bunun için de öncelikle siyasi istikrar gerektiğini belirterek, “Eğer siyasi istikrar olursa ekonomik istikrar da olur” dedi.

Türkiye ekonomisinin; biri inşaat diğeri otomotiv olmak üzere iki güçlü ayağı olduğunu belirten Erkoç, seçimler ve hükümet arayışları ile geçirilen 2015’te siyasi istikrar algısının zayıfladığı ve bunun etkisinin tüm ekonomide hissedildiğine işaret etti. Erkoç, “Biz siyasi istikrarın sağlanmasıyla 2016’nın ekonomide canlanma yılı olacağını düşünüyor, böyle olmasını temenni ediyoruz. Bu durum, otomotiv ticaretine ve Ankara’da bu işin kalbi olacak Otonomi’ye de yansıyacaktır. Önümüzdeki dönemde otomotiv sektöründe beklentimiz canlanma yönünde” dedi.

“OTONOMİ’NİN AÇILIŞI SEKTÖRDE BİR MİLAT OLACAK”

Bu arada Erkoç, açılışına hazırlandıkları Otonomi’nin hizmete girmesinin ise sektör için bir milat niteliğinde olduğunu vurguladı. Ankara’daki tüm oto galerilerini bir arada toplayacak ve Avrupa’nın en büyük otomotiv yaşam merkezi olan Otonomi’nin hayata geçirilmesinin başlı başına bir başarı öyküsü olduğunu ifade eden Erkoç, “Bize göre, Otonomi sektörde canlı, dinamik bir yaşam merkezi haline gelecek. Belki insanların alışma süreci olsa da siyasi istikrarın yeniden tesisi sayesinde, birkaç ayın sonrasında çok iyi bir performans yakalayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Erkoç, Otonomi ile motorlu araç ticaretine bir standart getirip, kurumsal kimlik ve saygınlık kazandıracaklarını, doğrudan ve dolaylı 5 bin kişiye istihdam yaratılması ve kayıt dışılığın sona ermesi ile Ankara ve ülke ekonomisine önemli katkı yapacaklarını anlattı. Kurumsallaşma sayesinde sektörde güvenin tesis edileceğini vurgulayan Erkoç, “Kilometresi ile oynanmış, ağır kazalara karışmış, ciddi teknik ve kalıcı sorunları olan araçları farkına varmadan ve değerinin çok üstünde paralar vererek alan vatandaşların yaşadığı mağduriyetler ve hukuki sorunlar da sona erecek” ifadesini kullandı.

OTONOMİ SEKTÖRE NELER GETİRECEK?

Esenboğa yolu üzerindeki 375 dönümlük arazi üzerinde kurulan ve açılış için gün sayan Otonomi’de 2. el araçlar için 551 showroom ve sıfır araçlar için 10 oto plaza yer alıyor. Aynı yerleşke içinde 13 işyerinden oluşan bir teknik servis bölümü, meydan ticarethane ve ofislerinden oluşan 28 işyeri, 48 ofis, akaryakıt istasyonu ve bir de beş yıldızlı otel bulunuyor. Otonomi’de otomobil yedek parçası, otomobil camı, aküsü satan arkadaşlarımız ve tamir bakım servisleri, flo kiralama hizmetleri, ekspertiz merkezi, test sürüş alanı ve bir fotoğraflama merkezi de var. Günde 9 bin araç giriş çıkış yapabileceği Otonomi’de aynı anda 12 bin araç sergilenebilecek. Otonomi, günlük 11 bin ziyaretçi ağırlayabilecek. Sıfır ya da 2. el araç almak isteyenler, aradığı her model aracı Otonomi’de bulabilecek. Satılan araca, Otonomi tarafından tüm test ve kontrolleri yapılarak 1 yıl garanti verilecek. İçinde kafe ve restorantlar, bankalar, noter ve trafik tescil bürosunun, kuru temizlemeden kırtasiyeye, camiden AVM’ye diğer tüm hizmet birimlerinin yer alacağı, aileler ve çocukları için zengin sosyal aktivitelerin sunulacağı Otonomi, bu yönüyle de tam anlamıyla bir ‘Otomotiv Yaşam Merkezi’ olacak.

Otonomi, Başkent’in sosyal hayatına da olumlu katkılar sunacak. Özellikle Emek, Bahçeli, İç Aydınlık, Cebeci gibi trafiğin zaten yoğun olduğu semtlerde kümelenmiş ve LPG’li araçları ile insan hayatını tehlikeye atan, kaldırım ve yol işgalleriyle trafiği tıkayan, diğer esnafa sıkıntı yaşatan, mahalleliye hayatı çekilmez hale getirip ev sattıran apartman altı galerilerin kent dışına taşınması Ankaralıya rahat bir nefes aldıracak. Binlerce aracın şehir dışında bir merkezde toplanmasıyla Ankara trafiği de rahatlayacak.
Kaynak: İHA