Litvanya Cumhurbaşkanı'nın Tel Aviv Ziyareti

Cumhurbaşkanı Grybauskaite, Avrupa'nın Filistinİsrail sorunun çözümünde daha aktif rol oynaması gerektiğini söyledi

VİLNİUS - Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Avrupa'nın, Filistin sorununun çözümünde daha aktif rol oynaması gerektiğini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Tel Aviv'de bir araya geldikten sonra ülkesine dönen Grybauskaite'nın basın ofisinden yapılan açıklamada, Litvanya Cumhurbaşkanı'nın "Bölgedeki gelişmelerin, özellikle sığınmacı konusunda Avrupa’ya büyük bir etkisi oluyor. Sadece İsrail ve Filistin arasında değil, aynı zamanda Suriye’de, Mısır'da, tabii ki Afrika’da barış sağlanamazsa buralardan daha fazla mülteci Avrupa’ya akın edecek. O yüzden Avrupa daha aktif olmalı” ifadelerine yer verildi.

Grybuskaite, ayrıca İsrail'in güvenlik alanında Litvanya’ya yardım etmeye hazır olduğunu açıkladı. Litvanya Cumhurbaşkanı, "İsrail, siber ve genel güvenlik alanında silahlı kuvvetlerimizi eğiterek Litvanya'ya yardımcı olmaya hazır" ifadesini kullandı.

20 Ekim'de Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de bir araya gelen Dalia Grybauskaitė, ülkesinin İsrail ile Fiistinliler arasında iki devletli çözüm planını desteklediğini dile getirmişti.
Kaynak: AA