Bakan Gürcan, Şehit Çocuklarına Bilgisayar Dağıttı Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Gürcan, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini söyledi.

Bakan Gürcan, Şehit Çocuklarına Bilgisayar Dağıttı Açıklaması
Uluborlu ilçesinde yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezini açılışı için Isparta’ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Gürcan, Valiliği ziyaret ederek burada şehit çocuklarına dizüstü bilgisayar hediye etti. Şehit aileleriyle kucaklaşan Gürcan, şehit çocuklarına hediyelerini, ’Bu hediye babanızdan’ diyerek verdi. Gürcan, şehit çocuklarına, "Sizler bizimi için en değerli emanetlersiniz,. Bu vatan bu millet sizlere şükran borçlu. Buraya acınızı paylaşma geldim. Sizler bu vatana sahip çıkacaksınız ve babalarınızın bıraktığı yolda devam edeceksiniz" diye seslendi .

TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK

Isparta’da AK Parti teşkilatı tarafından partiye emeği geçenlere yönelik düzenlenen organizasyonda konuşan Gürcan’ın gündeminde terör vardı. Isparta’da, baba ocağında olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Gürcan, "Dün Dağlıca’da 4 askerin şehit olduğu haberini aldık. Vatan ve mukaddesat uğruna hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle anıyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ancak bu ateş herkesin yüreğini yakıyor. Onların geride bıraktıkları emanetimizdir. Son nefesimize kadar emanetlerine sahip çıktık sahip çıkmaya devam edeceğiz. Devletimiz terörle mücadelede kararlılığını bir kez daha gösterdi. Terör örgütünün tek taraflı sözde ateşkes kararı da onları kurtaramayacak. Bunun hesabı elbette sorulacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bunu istismar edenler de onların anladıkları dilden konuşmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle silahlar gömülüp, üstüne beton dökülüp, ülkemizde tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele kararlılıkla sürdürülecektir" dedi.

HAİNLİK EDENLER KENDİ NEFRETLERİ ÜZERİNDE KAYBOLACAKLAR

Türkiye’de son 13 yılda siyasal ekonomi sosyal etkinlikler alanda yaşanan büyük değişimi ve gelişimin olduğunu aktaran Bakan Gürcan, "Elbette toplum refahını artıran kardeşlik duygusunu pekiştiren ekonomide inanılmaz atılımlar ortaya koyan yüz yıllık, 150 yıllık devasa projeleri tamamlayan güçlü, kararlı bir siyasi irade var. Bu soylu yürüyüş ve bunu 2002 ’de başlatan Recep Tayyip Erdoğan bugün de aynı sevdayla hizmetini sürdürüyor. İçinde bulunduğumuz süreç tarihi bir süreç. Bu dava köklü bir dava. Zorluklara katlanmayı, özveriyi ve paylaşmayı gerektiriyor. Türkiye bugün 2 milyon muhacire ev sahipliği yapıyor. Bu aziz millete, mazluma sahip çıkan Müslüman kardeşine kol kanat geren, Türkiye’ye hainlik edenler kendi kin ve nefretleri üzerinde kaybolacaklar. Türkiye nice ihtilaller gördü. Nice olağanüstü olaylar gördü. Ama bütün olağanüstü dönemleri tüm bu zor dönemleri, sandık ortaya geldiğinde millet sandıktaki kararlarıyla ters düz etti. Geri çevirdi ve iradesini sandıklarda gösterdi. Yine bir Kasımda gösterecek değil mi?" diye sordu.

SİYASETE KADIN ELİ DEĞDİKÇE SİYASETE PRATİKLİK GELECEK

Bu millet sandıktaki oyuyla demokrasiye olan inancını, siyasi ferasetini gösterdiğini belirten Gürcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Millet tüm oyunlarını bozdu. Yine 1 Kasım’da böyle olacak inşallah. Türkiye’nin demokratik gelişmesini Türkiye’nin kalkınmasını, Türkiye’nin büyümesini zenginleşmesini ve bu coğrafyada dünyada lider ülke olmasını sağlayacak azim ve kararlılık hiç şüphesiz dimdik ayaktadır. Bu kararlılığı da en güçlü şekilde gösterecektir. 2023 -2071 gibi hedeflerle yoluna devam eden Türkiye, bu hedeflere tüm potansiyelini ortaya çıkararak ulaşabilir. Bizim kullanamadığımız büyük güçlerden bir tanesi de kadın enerjisidir. Biz Isparta’da gül toplamayı kadınlarla yapmıştık. Erkekler de geldi ama kadınlar iş kolunda büyük önem taşıyor. Kadınlar istatistiklere girmez, ama bilin ki esas ekonominin kaynağı onlardır. Yaptığı salçalar istatistiğe girmediği için üretimden sayılmaz. Ama esas üretimi onlar yapar. Dolayısıyla bizim kullanamadığımız bu kadın enerjisini, iş, siyaset, bilim alanında varlığını gittikçe artırıyor ve mevcut potansiyellerimizle yolumuza devam ediyoruz. Büyüyen Türkiye’ye kadınlarımız daha da güç verecek. Buna inanıyorum. Büyüyen, gelişen Türkiye’nin demokrasisi hızla sınıf atlayacak. Politik alanda kadın varlığı, kırılganlıkların ve diyalog eksikliğinin de önüne geçecek. Türkçemizde kadın eli değmek diye bir tabir var. Bununla kastedilen kesinlikle estetiklik, pratiklik, güzel ve çabukluktur. Ben bunu kadınlarda hep gördüm. Türkiye siyasetine kadın eli değdikçe, siyasete pratiklik gelecek, somutluk gelecek".

BU ÜLKE DERİN UYKUDAN UYANDI

Kadınların elini daha fazla taşın altına koyacaklarını ileten Bakan Gürcan, "Sağlam irade ile Türkiye’nin geleceğine el vereceğiz. Türkiye’nin sorunları karşısında daha fazla duyarlı olacağız. Bana ne demeyeceğiz. PKK, paralel yapı ve Türkiye düşmanları boş durmuyor. Ama çok şükür ki bu ülke, 150 yıllık derin uykusundan 13 yıldır uyandı. Bu uyanış ardından Türkiye kendi geleceğine, coğrafyasının geleceğine ve bu coğrafyanın liderliğine doğru dimdik, emin adımlarla ilerliyor. İşte onun için bu bütün karşı çıkışlar. Demokrasi, hukuk ve sağlam irade ile tüm engelleri aşacak, yolumuza devam edeceğiz. Umudumuzu artırarak devam edeceğiz. Anadolu geçmişte olduğu gibi, gelecekte de kardeşliğin,birlik ve beraberliğimizin tek adresi olacaktır" dedi.

2023’Ü BEN GÖREMEYECEĞİM DEYİNCE

Geleceğe karşı da sorumluluğun 2023’ün vizyonu olduğuna işaret eden Bakan Gürcan, konuşması sırasında dili sürçüp 2071 yerine 2023 diyerek bu tarihi göremeyeceğini söyleyince, durumu, ’Ama 2071 kesin" esprisiyle düzeltti. Bakan Gürcan, "Geleceğe karşı da sorumluyuz. Yani çocuklarımıza, onların çocuklarına...Torunlarım benden hesap sormamalı. Onlar benden razı olmalı ki, Allah da bizden razı olsun değil mi? İşte 2023’ün vizyonu budur. 2023’ü bizler görmeyeceğiz. Muhtemelen ben görmeyeceğim. Ama 2071 kesin. Ama torunlarım görecek. Şimdiden haklarını savunacak, büyük çınarlar olacak inşallah. Kadınlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, engelli ve yaşlılarımıza , şehit yakınlarına ve gazilerimize hiç bir ayrım gözetmeksizin toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak eşit ve adil hizmet anlayışıyla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ülkemizde 21. yüzyıl sosyal politikaların yeniden inşa edildiği bir dönem olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA