AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Mehmet Koca Açıklaması

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Mehmet Koca, İscehisar ilçesine yaptığı ziyarette İscehisar’ın kente ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını söyleyerek, “İscehisar mermer ihracatı ile hem ilimize hem de ülkemize önemli bir döviz girdisi sağlıyor” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Mehmet Koca Açıklaması
Koca, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği İscehisar’da coşkulu bir şekilde karşılandı. İlçe Başkanı Murat Dikmen ve beraberindeki heyet tarafından ilçe merkezinde karşılanan Milletvekili adayı Koca, ilk olarak teşkilat mensuplarıyla ilçe binasında bir araya geldi. İlçe teşkilatının yaptığı çalışmalar hakkında Başkan Murat Dikmen’den bilgiler alan Koca, İscehisar’ın önemine değinerek, “İlimiz ve ülkemiz acısında mermer üretiminde İscehisar’ımız önemli bir konuma sahip. Bu gün ilimize ciddi anlamda ekonomik girdi sağlıyor. Aynı zamanda binlerce kişi mermer sektöründe çalışarak evine ekmek götürüyor. Hükümetlerimiz diğer alanlara yaptığı düzenlemeleri ve teşvikleri mermer ve maden sektörüne de yaptı. Bu gün iş adamlarımızın diğer ülkelerde söz sahibi oldu. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık görevi boyunca yurt dışı ziyaretlerine iş adamlarımızı da dahil ederek, ülke ülke dolaştı. 2002 yılı öncesi ihracatımız yok denilecek kadar az iken, bu gün ihracatımızdaki hedefimiz 500 Milyar TL oldu. Allah’ın izni ile 2023 yılında bu hedefe birlikte ulaşacağız” şeklinde konuştu.

“AKTİF BİR SİVİL TOPLUM OLUŞMASINA ÖZEL ÖNEM VERDİK”

İlçedeki temaslarına Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) yönelik yaptığı ziyaretlerle sürdüren Milletvekili adayı Koca, esnafları da dolaşarak, hayırlı işler diledi. STK temsilcileri ve esnafların taleplerini alan Koca, yaptığı konuşmalarda Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı seçim beyannamesine değindi. AK Parti hükümetleri döneminde Kamu-STK işbirliğinin kurulmasının önünün açıldığını vurgulayan Koca konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İktidarlarımız döneminde Türkiye’de aktif bir sivil toplumun gelişmesine özel önem verdik. Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) yönelik önemli idari ve yasal düzenlemeler yaparak, örgütlenme hak ve özgürlüğüne daha fazla imkân sağlayan bir ortam oluşturduk. Dernek ve vakıfları ilgilendiren mevzuatı iyileştirerek, kamu kesimi ile STK’lar arasındaki işbirliğinin gelişmesine ve etkinliğinin artırılmasına yönelik adımlar attık. Önemli reformların hazırlanması aşamasında, sivil toplum aktörleri ile istişarelerde bulunduk. AB-Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu Programlarını başlattık. Sivil toplumun gelişmesine ve sivil toplum kuruluşlarının yerel düzeyde daha fazla tanınmasına katkıda bulunduk. STK’lara kamu yararı ve vergi muafiyeti çerçevesinde, vergisel ayrıcalıklar tanıdık ve kamu kaynağı aktarılmasını sağladık. Kamu-STK işbirliklerinin kurulmasının önünü açtık.”
Kaynak: İHA