AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Ensarioğlu Açıklaması

"1 Kasım'da yapacağınız tercihle, duble yol yapanla, hendek kazıp bomba koyanlar arasında tercih yapacaksınız"

DİYARBAKIR - AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, "1 Kasım'da yapacağınız tercihle, duble yol yapanla, hendek kazıp bomba koyanlar arasında tercih yapacaksınız" dedi.

Ensarioğlu, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde muhtarla bir araya geldi. Ergani Öğretmenevi'nde gerçekleşen buluşmada konuşan Ensarioğlu, 1 Kasım'da milletin çocuklarını hazırlayanlar ile çocukların geleceğini karartanlar arasında bir seçimin yapılacağını söyledi.

7 Haziran seçimlerinde kendilerine verilen mesajı aldıklarını 1 Kasım seçimlerinin bir kader seçimi olacağını belirten Ensarioğlu, "Ama birilerinin de çok iyi ders alması lazım. 'Barış' adına, 'çözüm' adına ortaya çıkanların da kendine çeki düzen vermesi lazım. Sizler görevinizi yapıp onlara 80 milletvekili verdiniz ama onlar görevlerini yapamadılar. 1 Kasım'da yapacağınız tercihle, duble yol yapanla, hendek kazıp bomba koyanlar arasında tercih yapacaksınız" ifadesini kullandı.

Ankara'daki terör saldırısına değinen Ensarioğlu, şunları kaydetti:

"7 Haziran seçimlerinin ardından çıkan tablodan sonra ortaya çıkan istikrarsızlık, hem ekonomik hem de siyasi anlamda çok büyük krizlerin yaşanmasına sebep oldu. Türkiye'yi zayıf düşürmeye çalışan bir takım güçler, Türkiye'nin Ortadoğu'daki etkinliğini kırmak için maalesef çok ciddi çabalar ortaya koydu. Bunun en büyük örneklerinden birisi de daha birkaç gün önce Türkiye tarihinin en kanlı saldırısının Ankara’da yapılmasıydı. Yüze yakın insanımızı vahşice katlettiler. Hedef oradaki herhangi bir siyasi parti veya sendika değildi. Orada hedef, Türkiye’ydi. Türkiye’nin istikrarı, birliği ve bütünlüğüydü. Buna rağmen çok şükür emellerine ulaşamadılar. İstedikleri kargaşayı Türkiye'de çıkartamadılar."

"Bizler Büyükşehir Yasası'nı çıkartırken dedik ki katı merkezi yönetime son verip bütün yetkileri yerele devredelim" diyen Esarioğlu, "Artık bütün işi sizin seçeceğiniz insanlar size yapsın. Yetkileri onlara verdik ama onlar halktan aldıkları o yetkiyle halkı tehdit ediyorlar, şantaj yapıyorlar. Oy vermeyene yol ve hizmet yapmayacaklarını söylüyorlar. Sizden güç alarak sizi tehdit etmeye çalışanlara bir 'dur' deyin artık" ifadesini kullandı.

Ensarioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diyarbakır'ı 15 yıldan fazladır yönetiyorlar. Gelinen noktada şehrin geldiği hale bir bakın. Üç gündür patlayan bombadan dolayı protesto yapacaklar diye, temizlik hizmetini bırakıp memleketin her köşesini çöplüğe çevirdiler. Memleketin her yeri kaç gündür toplanmayan çöplerle dolu. Bu mudur, belediyecilik? Kepenk kapattırırsın, kendi halkını cezalandırırsın. Protesto yaparsın, çöpleri toplamazsın, hendek kazar kendi halkını cezalandırırsın. Bu nasıl protesto? Bir şeyi protesto ederken kendi insanını cezalandırırsan bu halk günü gelir sana sandıkta hesabını sorar."

Ensarioğlu, beraberindekilerle daha sonra İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey'i makamlarında ziyaret etti.
Kaynak: AA