Sason'da Husumetli İki Aile Barıştırıldı

Sason’da, 6 yıldır husumetli olan ve zaman zaman aralarında silahlı çatışma yaşayan Aktaş ile Çetinbaş aileleri Sason Kaymakamı Tekin Dundar'ın girişimi sonucu barıştırıldı.

BATMAN - Sason’da, 6 yıldır husumetli olan ve zaman zaman aralarında silahlı çatışma yaşayan Aktaş ile Çetinbaş aileleri Sason Kaymakamı Tekin Dundar'ın girişimi sonucu barıştırıldı.

Sason’un Dereköy Köyünde ikamet eden Aktaş ve Çetinbaş aileleri, 6 yıl önce bir kavga ile aralarında başlayan husumet giderek büyüyüp silahlı çatışmalara dönüşünce Kaymakamı Dundar,Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Özer, Jandarma Asayış Bölük Komutanı Yüzbaşı Ümit Sayer, Sason İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu ve aşiret büyükleri devreye girerek barıştırıldı.

Dundar, yaptığı konuşmada, iki aile olarak gereksiz yerde bu husumeti büyütmenin hem ilçe halkını, hem de her iki aileyi huzursuz etmekte olduğunu söyledi.

Husumeti büyütüp daha da öteye taşımanın hiç kimseye faydası olmayacağını ifade eden Dundar, "Her iki ailenin de artık aklını başına alarak barış içinde kardeşçe yaşaması için bir araya gelmesi, barışması ve bir daha böyle olumsuzlukların yaşanmaması içi söz vermelerini istiyoruz" dedi.

Aktaş ailesi adına konuşan Adem Aktaş, ilçeye verdikleri huzursuzluktan dolayı başta bütün Sasonlular'dan olmak üzere, barış heyetinde yer alan Kaymakam Tekin Dundar, komutanlar ve diğer aşiret büyüklerinden özür diledi.

"Arımızda her ne yaşandıysa da bizler için devreye giren ve bizler için işlerini gücün bırakarak bizleri barıştırmaya çabalayan başta Kaymakamımız Tekin Dundar olmak üzere siz büyüklerimizi kırmayarak barışacağız" diyen Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olayların başladığı zamanlarda, kavgalarımızda her defasında olaylar büyümeden üstün tecrübesi ile her iki tarafı da sakinleştirmeyi başaran başta Emniyet Amirimiz Alparslan Öztürk olmak üzere diğer güvenlik güçlerimize da çok teşekkür ederiz."

Barış toplantısın ardından el sıkışarak bir araya gelen aileler, bir daha kavga etmemek üzere söz verdi.

Barış toplantısının sonunda Sason İlçe Müftüsü Ocakhanoğlu, bir daha kırgınlıkların yaşanmaması için dua yaptı.

Yaklaşık 6 yıldır devam eden ve geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Meydanında iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişinin yaralanmasıyla devam eden husumetin sona ermesi ilçede sevinçle karşılandı.
Kaynak: AA