Engelliler Yararına Yöresel Ürünler Fuarı Açıldı

Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği ve Çubuk Belediyesi işbirliğinde organize edilen ‘Yöresel Ürünler Pazarı ve Tanıtım Günleri’ fuarı açıldı.

Engelliler Yararına Yöresel Ürünler Fuarı Açıldı
Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği tarafından organize edilen ve Çubuk Belediyesi tarafından destek verilen ‘Yöresel Ürünler Pazarı ve Tanıtım Günleri’ fuarı Yavuz Selim Mahallesi’nde bulunan Atatürk Parkı’nda açıldı.

Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden yöresel ürünleriyle üreticinin katıldığı fuara yurtdışından da katılım oldu. El emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, birbirinden güzel el yapımı ahşap oyuncaklar, bakır işlemeleri, üç boyutlu resimler, halı işlemeleri ve her yörenin kendi has damak tadı ürünleri ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor

Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Sebahaddin Horoz ile birlikte fuar alanını gezen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, fuarın engellilere destek olmak için organize edildiğini anlattı.

Engellilere her zaman gereken desteği verdiklerini kaydeden Başkan Acehan, açılan fuarında bu desteklerden biri olduğunu söyledi.



Fuarın aynı zamanda kültürel bir alış veriş olduğuna dikkat çeken Başkan Acehan, “Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Sakarya’dan, Kocaeli’nden, İzmir’den gelip burada etkinlik yapıyorlar ve ürünlerini tanıtıyorlar. Bu etkinlikler tamamıyla engelliler yararınadır. Bir hafta boyunca Çubuk’ta bu etkinlik sürecek. Bütün Çubuklu hemşerilerimi buraya davet ediyorum. Fuara gelenler hem kültürümüz ve sosyal tarihimiz adına bir gösteri yapıyorlar, hem de satış yapıyorlar. Dolayısıyla ben bütün vatandaşlarımızı burada ki etkinliğe ve aynı zamanda engelli dostlarımıza destek olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin dört bir yanından yöresel ürünlerin tanıtılması ve pazarlanması için etkinliği düzenlediklerini söyleyen Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Horoz’da, “Buradan elde edilecek gelir tamamen engellilerin yararına kullanılacak. Gelirden tekerlekli ve akülü sandalyeler, koltuk değnekleri alarak, ihtiyacı olana vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Fuar alanında pişmaniye çeken Başkan Acehan, vatandaşlara pişmaniye dağıtırken, çocuklara ise topaç gibi ahşap oyuncaklar hediye etti.
Kaynak: İHA