Sokak Köpeğinin Saldırısına Uğrayan Kadın Vatandaşları Uyardı

Eyüp Belediyesi’ne bağlı Göktürk’te, 2 çocuk annesi bir kadın sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Birkaç yerinden ısırılan kadın çevredeki vatandaşların yardımı ile köpekten kurtulabildi. S.B. isimli kadın, “Sokak köpekleri tüm vatandaşlarımızın sorunu. Sevgilinize doğum gününde ya da sevgililer gününde köpek hediye etmekten vazgeçin. Sonra bakamadıkları köpekler sokaklara bırakılıyor ve insanlara saldırıyorlar” dedi.

Sokak Köpeğinin Saldırısına Uğrayan Kadın Vatandaşları Uyardı
Eyüp Belediyesi’ne bağlı Göktürk ve Kemerburgaz’da sokak hayvanları ile ilgili çalışmalar aralıksız devam ederken, zaman zaman olumsuz olaylar da meydana geliyor. Geçtiğimiz hafta 2 çocuk annesi bir kadın, sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Vatandaşlar tarafından kurtarılan kadın hastaneye götürüldü ve tedavi altına alındı. Sokak köpeğinin kuduz olma ihtimaline karşı aşı uygulanan ve kendisine aşı takvimi çıkartılan kadın, sokak köpeklerinin sorumlusu olarak vatandaşları suçladı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın bölgede önemli çalışmalar yapmasına rağmen halen pek çok sokak köpeğinin diğer ilçelerden buraya getirilerek bırakıldığını da söyleyen S.B, “Sokakları köpeklerden temizlemenin tek yolu insanların birbirine köpek hediye etmekten vazgeçmesiyle olur. Aileler çocuklara doğum gününde köpek alıyorlar, sevgililer birbirine sevgililer gününde köpek hediye ediyorlar. Daha sonra da bakamayacaklarını anlayınca, sahiplendirmek yerine en kolay yolu seçip sokağa bırakıyorlar. Sokaktaki hayvanlara esnaf da mama, su veriyor. Bu da bana göre yanlış. Böyle olunca dükkanların çevresini onlarca köpek mesken tutuyor. Bundan esnaf da vazgeçmeli” diye konuştu.

Kaynak: İHA