Nizip Müftüsü Şekerci, 'Camiler Ve Din Görevlileri Haftası'nı Kutladı

Nizip İlçe Müftüsü Osman Şekerci, 12-18 Ekim ’’Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Nizip Müftüsü Şekerci, 'Camiler Ve Din Görevlileri Haftası'nı Kutladı
İlçe Müftüsü Şekerci, Camiler ve Din görevlileri Haftası’nın bu yıla mahsus olarak 12-18 Ekim arası tarihlerde çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Şekerci açıklamasında, “1986 yılı, Ekim ayının ilk haftası “ Camiler Haftası” olarak kutlanmaya başlanan hafta, 2003 yılından itibaren “Camiler ve Din görevlileri Haftası” şeklinde değiştirilerek bugünkü şeklini almıştır. Günde beş vakit olmak üzere, cuma ve bayram namazlarıyla, Allah’a secde edilen camiler, sevgi ve samimiyet duygularının, birlik ve beraberlik bağlarının kuvvetlendiği mekanlardır. Camiler mihrabıyla ibadeti, minber ve kürsüsüyle okulu temsil eden mekteplerdir. Camilerde dini görevleri icra için bulunan din görevlileri günün her saatinde halkla bir arada olup, iletişim kuran ve onları iyi ve güzele yönlendiren, toplumsal dayanışmaya, milli birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkıları büyük olan insanlardır. Bu yönüyle din görevlileri birleştirici, bütünleştirici ve barıştırıcı yönüyle de öne çıkmaktadır. Üstat Mehmet Akif’in ifadesiyle, ’ne zamanki cumaya gelen cemaat, sabah namazına da gelirse işte o zaman bu ümmet kurtulur” anlayışıyla, camiyle olan biatimizi yeniden gözden geçirmeliyiz. Kardeşlerim Cami ve namazla arınmak üzere camilere koşalım. Geç gelmeyelim genç gelelim. Bu duygularla atanmış değil, adanmış bütün din gönüllüsü kardeşlerimin ve bütün Müslümanların “camiler ve din görevlileri haftasını” kutlar, bu haftanın camiyle, cemaatle beş vakit buluşmaya vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ederim" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA