Kaymakam Nazlı’dan Zeytin Sanayicilerine Ziyaret

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Çanakkale-İzmir yolundaki zeytinyağı fabrikalarını ziyaret etti.

Kaymakam Nazlı’dan Zeytin Sanayicilerine Ziyaret

Kaymakam Nazlı, beraberinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Aygün ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında ilçede zeytin çekirdeklerinden elde edilen prina yakıtını dünya ülkeleri başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına pazarlayan Doğuş Prina Fabrikası’nı da ihmal etmedi.

Yavuzlar Grup bünyesindeki firmanın Satış Pazarlama-Sevkiyat Sorumlusu Mustafa Kemal Kazaz ile Tesis Müdürü Sevilay Gürbüz’ün yanı sıra Ustabaşı Bora Kolukısa tarafından karşılanan Kaymakam Yavuz ile İlçe Tarım Müdürü Aygün’e zeytin çekirdeğinden elde edilen prina yakıtı hakkında brifing verildi.

Zeytinin dalından koparıldıktan sonra sofralık zeytin ve zeytinyağı haline dönüşmesinin ardından kalan posalı artığı ile çekirdeklerinden elde edilen yakıtın ev ve işyerlerinde kömür kalorisinde bir yakıta dönüşmesinin öyküsünün anlatıldığı ziyaretten Kaymakam Nazlı’nın son derece memnun kaldığı gözlendi.

Firmanın önümüzdeki süreçte zeytin çekirdeğinden elektrik enerjisi üretmek üzere bir santral kurulmasına yönelik çalışmalar hakkında da bilgiler alan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Aygün ile birlikte firma yetkililerine teşekkür ederek, fabrikadan ayrıldı.
Kaynak: İHA